Neopodstatnené zhromažďovanie fínskych vojakov na hraniciach s Ruskom môže spôsobiť napätie, varuje Kremeľ
01 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

"Ide o absolútne nevyprovokovanú a neopodstatnenú koncentráciu ozbrojených jednotiek na hraniciach s Ruskom," zdôraznil Dmitrij Peskov

Aktivita Fínska na posilnenie hraníc s Ruskom je neopodstatnená, pretože Moskva nepredstavuje žiadnu hrozbu pre svojho suseda, uviedol v stredu hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Takáto aktivita naopak vytvára hrozbu pre Rusko a môže viesť k napätiu, varoval hovorca ruského prezidenta.

"Neexistuje žiadny konflikt ako taký. Nikto a nič neohrozuje Fínsko a v tomto prípade je to určite absolútne prehnané opatrenie na zaistenie bezpečnosti hraníc, pretože tam nie je žiadna hrozba a v skutočnosti tam nie je žiadne napätie," povedal tlačový tajomník Kremľa novinárom v súvislosti s aktivitou Fínska na posilnenie ochrany hraníc s pomocou Poľska.

"Ide o absolútne nevyprovokovanú a neopodstatnenú koncentráciu ozbrojených jednotiek na hraniciach s Ruskom," zdôraznil Peskov.

Ako zdôraznil hovorca ruského prezidenta, "napätie môže vzniknúť práve v priebehu zhromažďovania ďalších jednotiek na hraniciach".

"Fíni by si mali byť dobre vedomí toho, že pre nás to bude predstavovať hrozbu posilnenia zhromažďovania vojenských jednotiek na našich hraniciach," vysvetlil hovorca Kremľa.

"Takto to vidíme," povedal Peskov.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová predtým v stredu uviedla, že Rusko dostalo 29. novembra správu od Fínska o svojom rozhodnutí uzavrieť posledný funkčný hraničný priechod od 30. novembra. Niektoré médiá medzitým informovali, že Poľsko plánuje vyslať vojakov do Fínska, aby pomohli chrániť svoje hranice.

Európska ombudsmanka nechápe: Leyenová má na krku obrovský škandál a médiá mlčia
Európska ombudsmanka Emily O'Reillyová pokarhala mainstreamové médiá. Nedokázali podľa nej brať Európsku komisiu na zodpovednosť, keď predsedníčka EK Ursula von der Leyenová odmietla zverejniť textové správy generálnemu riaditeľovi spoločnosti... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik