Aj s takýmito postojmi musí bojovať ministerka Šimkovičová
01 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Obraz Tučko s chudým od Andreja Dúbravského rozhorčil ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nom. SNS), zástankyňu konzervatívnych spoločenských hodnôt. Tá vo vysielaní Televízie Slovan upozornila na niekoľko podobných diel, no nemá dosah na to, aby s tým niečo robila.

Ministerku na mnoho podobných diel upozorňujú aj ľudia na sociálnych sieťach a pýtajú sa jej, čo s tým vie zo svojho postu urobiť. Na mnohé, napríklad audiovizuálny fond a podobné organizácie patriace pod ministerstvo kultúry nemá dosah. Teší sa z toho naopak stránka Dúhy.sk, ktorá trúfalo ministerku upozorňuje. S jej názorom súhlasia niektorí diskutéri a nesúhlasí autor – ten dúfa, že Šimkovičová počas svojho pôsobenia na MK nestrpčí život niektorým pracovníkom v kultúre. Jeho obraz zaujal aj ex poslankyňu Romanu Tabák.

To je „iný chlebíček“

„Ohľadom toho, čo sa vysiela v Rádiu Slovensko, dnes zavesili naši kolegovia obrázok. Toto je iný chlebíček, toto je výstava, údajne v Slovenskom rozhlase. Tak sa na to pozrime takto v predvianočnom období,"povedala Šimkovičová vo vysielaní TV Slovan s tým, že mnohí ju upozorňujú na rôzne podobné diela.

POBÚRENÁ Šimkovičová: Vianočnú reklamu o SLIPOCH a SPERMIÁCH už riešim s právnikom!
Ó čas vianočný, ó čas vianočný... Určite poznáte reklamu mobilného operátora, ktorá zdvihla mandle nejednému Slovákovi. Toto vážne chceme pozerať až do Vianoc? Najnovšie sa o možnosti, čo so slovenským prekladom robiť, zaujíma aj ministerka kultúry... Čítať ďalej
30 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Zastaví to?

„Riešim tieto veci, pretože mi naozaj prichádzajú v obrovských vlnách a pýtate sa ma, čo môžem urobiť, zastavte to, nemôžeme sa na to pozerať a deti sa nás pýtajú atď,"pokračuje ministerka. Tá len pred niekoľkými dňami riešila nevhodnú vianočnú reklamu Telekomu.

Facebook Krajského pamiatkového úradu Bratislava | Pochodovať sa bde od obrátenej pyramídy k NR SR

Vedia, čo ministerka môže

„Pani ministerka by si mala uvedomiť, že nemôže byť jej cieľom kultúru ovládnuť, naopak, mala by vytvoriť prostredie, v ktorom môže nezávisle prekvitať,"zareagovala na vysielanie TV Slovan facebooková stránka Dúhy.sk. Táto zvláštna stránka tiež upozorňuje, že ministerka je dlhodobo naladená proti LGBTI+ ideológii s tým, že ministerka avizovala legislatívne zmeny, ktoré dajú ministerstvu vyššie kompetencie.

Reagovali diskutéri, aj autor obrazu

„Nuž oni sa len nebozkávajú.. ten chudý drží vtáka toho tlstého.. takže?? Kde je hranica kultúry a kde začína porno či nevkus?? Prečo až takto treba tlačiť na pilu?? Prečo obraz bohatého čo si vydržiava chudobného mladšieho milenca?? Toto všetko tam je,“upozorňuje v diskusii profil s menom Koláček Vlad.

„Veľmi ma znepokojujú jej názory. Umelci ako ja tu dlhodobo vytvárajú kultúrne hodnoty, reprezentujeme Slovensko, snažíme sa, robíme výstavy s minimálnou alebo so žiadnou podporou od štátu,"  poznamenáva na ministerkinu adresu autor obrazu.

Dohoda je na svete: Slovenská koalícia sa dohodla na štátnom rozpočte
Dohoda je na svete. Zasadala koaličná rada, ktorá preberala viaceré dôležité témy. Predstavitelia koaličných strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS sa mali podľa vyjadrení aktérov tohto stretnutia dohodnúť, na budúcoročnom štátnom rozpočte. Koalícia sa na... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Škaredo kreslí a ešte je aj drzý

„A tie (aj moje) obrazy, čo sú vo verejných zbierkach napríklad Slovenskej národnej galérie alebo Galérie mesta Bratislavy alebo národného múzea atď., tam sú už navždy uchované pre budúce generácie, ale na neodborných ľudí ako ona, ktorí svoju "kariéru" postavili na rozoštvávaní Slovákov a šírení nenávisti, si nikto za pár rokov ani nespomenie,"odkázal ministerke s tým, že dúfa, že počas svojho pôsobenia na ministerstve nebude strpčovať život odborníkom a ľuďom pracujúcim v oblasti kultúry.

Facebook / Romana Tabák

Nepáči sa ani Romane

Na obraz upozornila pred pár dňami (28. 11.) aj Romana Tabák. Podľa vlastných slov absolvovala jedinečný koncert Dana Bártu a Martina Valihoru, no a v galérii natrafila na obraz Andreja Dúbravského, ktorý ju zrejme pobúril, hoci svojich facebookových sledovateľov nabáda, aby si názor urobili sami.

Romana denníku N, SME, Aktualitám: JEDNA BANDA! ONI POTREBUJÚ MŇA, NIE JA ICH (FOTO)
Tenistka a bývalá poslankyňa NR SR Romana Tabák je jednou z tých osobností politického života, ktorá na dennej báze komunikuje so svojimi fanúšikmi na sociálnych sieťach. Nie len propaguje otužovanie, za čo si ju „podal“ aj bulvár a tiež ochrana... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik