Minister vnútra vymenoval do funkcie policajného prezidenta Ľ. Soláka
01 | 12 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v piatok vymenoval do funkcie prezidenta Policajného zboru Ľubomíra Soláka. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Som presvedčený, že pán Solák bude správnym človekom na čele Policajného zboru, bude sa vždy zastávať zákona, spravodlivosti a bude partnerom pre radových policajtov. Prichádza s víziou upokojenia situácie v Policajnom zbore, zdieľame rovnaký názor, že zákon má platiť pre každého jedného príslušníka," skonštatoval minister.

Policajný prezident je podľa ministra pripravený riešiť všetky problémy, s ktorými polícia zápasí, či už je to dlhodobý personálny podstav, materiálno-technické zabezpečenie policajtov, ako aj problém infraštruktúry policajných staníc.

Pre Soláka je prvoradé, aby si polícia kvalitne plnila svoje úlohy pri zaisťovaní bezpečnosti obyvateľov a policajti sa vždy riadili v službe zákonom bez vnášania politiky či osobného pohľadu. "Budem sa snažiť vytvoriť seriózne podmienky pre každého jedného policajta, výzvou na nasledujúce obdobie je najmä riešiť problém poddimenzovanosti v Policajnom zbore a udržania príslušníkov v zbore," uviedol.

Ako priblížil rezort vnútra, Ľubomír Solák má služobnú prax v polícii 25 rokov, kde prešiel viacerými pozíciami vrátane riadiacich, spĺňa zákonné podmienky na výkon funkcie prezidenta Policajného zboru. Od 15. novembra viedol Policajný zbor na základe dočasného poverenia, do zboru opätovne nastúpil z Mestskej polície Bratislava.
Kandidát pred vymenovaním absolvoval verejné vypočutie pred Výborom Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť.

Európska ombudsmanka nechápe: Leyenová má na krku obrovský škandál a médiá mlčia
Európska ombudsmanka Emily O'Reillyová pokarhala mainstreamové médiá. Nedokázali podľa nej brať Európsku komisiu na zodpovednosť, keď predsedníčka EK Ursula von der Leyenová odmietla zverejniť textové správy generálnemu riaditeľovi spoločnosti... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha bývalého mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik