Kde sú teraz bombastické titulky bývalého mainstreamu?
01 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Kde sú teraz bombastické titulky bývalého mainstreamu" Pýta sa na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler. Ten poukazuje na to, že už druhý sudca dal za pravdu ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (HLAS - SD) a bývalý mainstream v tomto prípade mlčí.

 

Už druhý súd dal za pravdu ministrovi vnútra

Juraj Draxler upozorňuje, že už druhý sudca dal za pravdu ministrovi vnútra, M. Šutajovi Eštokovi. Ide samozrejme o kauzu policajtov postavených mimo službu.

„A kde sú teraz bombastické titulky?“ pýta sa bývalý minister školstva.

„Keď pred niekoľkými dňami najprv jeden a potom ďalší sudca rozhodli opačne, boli z toho veľké titulky, dlhé články a komentáre. Vrátane sebavedomých komentárov advokáta obvinených, ako to čoskoro bude šesť nula a podobne,“ uviedol Draxler na sociálnej sieti.

Následne dodal, že odvtedy sa skóre vyrovnalo.

„Dnes už druhý sudca rozhodol v súlade s tým právnym názorom, ktorý má ministerstvo. Ale tie najviac kaviarenské denníky k tomu vydali také stručné správy, že väčšina ich čitateľov si to podľa všetkého ani len nevšimne.

"Keď pred niekoľkými dňami najprv jeden a potom ďalší sudca rozhodli opačne, boli z toho veľké titulky, dlhé články a komentáre. Vrátane sebavedomých komentárov advokáta obvinených, ako to čoskoro bude šesť nula a podobne," zdôrazňuje ďalej Juraj Draxler na sociálnej sieti.

"Odvtedy sa skóre, naopak, vyrovnalo a dnes už druhý sudca rozhodol v súlade s tým právnym názorom, ktorý má ministerstvo. Ale tie najviac kaviarenské denníky k tomy vydali také stručné správy, že väčšina ich čitateľov si to podľa všetkého ani len nevšimne. "Minister informoval, že..." A hotovo. To, že rôzne súdy môžu mať rôzne názory, sa stáva. Aj to, že úrady, advokáti či politici majú na niečo iné názory. Aj to, že niekto, napríklad redakcia, si myslí, že oni zastávajú ten správny názor a dajú to najavo. Ale informovať tak, že čitateľ prakticky nemá šancu sa dozvedieť, ako sa situácia v ešte nedávno tak bombasticky podávanom prípade mení?" Pýta sa Draxler.

"Treba lepší príklad toho, ako tieto médiá fungujú?" Pýta sa opäť a ponecháva otvorenú otázku na odpovede každého.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik