Draxler o niektorých médiách: Prečo informujú jednostranne?
04 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Juraj Draxler sa vo svojom facebookovom statuse pýta, ako fungujú niektoré médiá. Túto otázku si bývalý minister školstva kladie v súvislosti s tým, že druhý sudca dal pri postavení policajtov mimo službu za pravdu ministrovi vnútra a bombastických titulkov niet.

Minister vnútra po nástupe do funkcie dočasne pozbavil výkonu služby šiestich policajtov, tzv. čurillovcov. Odôvodnil to podozrením zo spáchania trestného činu. Keďže mali policajti status chráneného oznamovateľa, podľa Úradu na ochranu oznamovateľov sa mal minister najprv obrátiť na nich. Status chráneného oznamovateľa mal aj policajný viceprezident Branko Kišš. Šutaj Eštok trvá na tom, že postupoval zákonne.

Šutaj Eštok- čurillovci 3:3. Policajt Sabota sa môže vrátiť do práce
Policajt Milan Sabota, ktorého minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) postavil mimo služby, sa môže vrátiť do práce. Vyplýva to z neodkladného opatrenia Mestského súdu Bratislava IV, ktoré zverejnil právny zástupca Peter Kubina. Ten zastupuje... Čítať ďalej
30 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

„Keď pred niekoľkými dňami najprv jeden a potom ďalší sudca rozhodli opačne, boli z toho veľké titulky, dlhé články a komentáre. Vrátane sebavedomých komentárov advokáta obvinených, ako to čoskoro bude šesť nula a podobne,“všíma si Draxler vo svojom statuse s tým, že „skóre sa vyrovnalo“ a už druhý sudca rozhodol zhodne s právnym názorom ministerstva.

„Ale tie najviac kaviarenské denníky k tomu vydali také stručné správy, že väčšina ich čitateľov si to podľa všetkého ani len nevšimne. "Minister informoval, že..." A hotovo. To, že rôzne súdy môžu mať rôzne názory, sa stáva. Aj to, že úrady, advokáti či politici majú na niečo iné názory.  Aj to, že niekto, napríklad redakcia, si myslí, že oni zastávajú ten správny názor a dajú to najavo. Ale informovať tak, že čitateľ prakticky nemá šancu sa dozvedieť, ako sa situácia v ešte nedávno tak bombasticky podávanom prípade mení?,“ pýta sa Draxler s tým, že lepší príklad fungovania niektorých médií ani netreba.

Tibor Gašpar: Zaujíma ma, prečo čurillovci nezačali vyšetrovať kauzu EXPO Dubaj
Slovenská politická scéna má za sebou búrlivý týždeň po niekoľko dní trvajúcej rozprave o odvolávaní ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka ten vo svojej funkcii obstál. Tibor Gašpar si myslí, že tento krok prišiel príliš včas a nestihli sa ukázať... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme