Dráma v základnej škole v Bratislave! Chlapec chcel vyskočiť z okna
01 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Iba niekoľko dní uplynulo od tragédie v Parchovanoch, keď zo strechy základnej školy skočil 15-ročný žiak Roman a ukončil svoj život kvôli neriešenej šikane a už otriasa Slovenskom ďalší prípad. Žiak základnej školy Budatínska v bratislavskej Petržalke chcel vyskočiť z okna. Ďalšej tragédii zabránili spolužiaci.

Riaditeľka školy Marta Režnáková vyzdvihla najmä postoj žiakov, ktorí okamžite dali najavo, že im na spolužiakovi záleží.

Po tragickej udalosti v Parchovanoch sa podobný prípad odohral aj na Základnej škole Budatínska v bratislavskej Petržalke. V tomto prípade však vďaka promptnej akcii najmä spolužiakov, aj pedagógov, sa tragédii predišlo. Riaditeľka školy Marta Režnáková vyzdvihla najmä postoj žiakov, ktorí okamžite dali najavo, že im na spolužiakovi záleží. O prípade informuje čas.sk.

Riaditeľka Režnáková tiež portál informovala, že situáciu rýchlo zaregistroval pedagóg dozoru na chodbe a následne všetci ihneď reagovali. Zásahom sa podarilo žiaka upokojiť. Príčina jeho správania sa bude ďalej skúmať odborníkmi.

„Je potrebné vyzdvihnúť postoj spolužiakov, vďaka ktorým (predovšetkým duchaprítomnému zásahu jedného z nich) sa podarilo jednak možno zabrániť tomu najhoršiemu a jednak dať chlapcovi najavo, že spolužiakom na ňom záleží. Presne k takému postoju vedieme našich žiakov a snažíme sa udržiavať pozitívnu klímu v škole,“ uviedla pre portál riaditeľka školy.

Śkola okamžite tiesňovú linku a s ďalšími triedami realizovali dôležité a otvorené rozhovory týkajúce sa krízovej situácie a prevencie.

Riaditeľka Režnáková tiež uviedla, že škola pravidelne zvyšuje znalosti pedagogických a odborných zamestnancov, a tiež spolupracuje s Centrom poradenstva a prevencie (CPP) Petržalka a že sa tiež riadi smernicou pre školy od CPP týkajúcou sa krízových intervencií v školskom prostredí. 

Exminister Naď sa pekne opustil! Melicher má pre neho odkaz!
"Jaro Naď si zase pekne uletel," upozorňuje na sociálnej sieti Igor Melicher (SMER - SSD), štátny tajomník ministerstva obrany. Melicher tvrdí, že okrem toho, že sa exminister obrany Naď (Demokrati) opustil, aj "uletel". Naď kritizoval Roberta... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik