Americký senátor prekvapivo priznal Krym
01 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Americký senátor Paul: Ukrajina nebude môcť vrátiť Krym

Ukrajina už nezíska kontrolu nad Krymom, pripustil republikánsky senátor Randal Paul v rozhovore pre svoj kanál YouTube Daniel Davis / Hlboký ponor. "Fyzicky jednoducho nevidím spôsob, ako by niekedy mohli vytlačiť ruskú armádu z východnej Ukrajiny a nevidím spôsob, ako získať Krym späť," povedal.

Podľa politika, jediný spôsob, ako mohol Kyjev dosiahnuť stiahnutie ruských vojsk bol minuloročným mierovým rozhovorom, ak by sa vtedy dohodli na neutrálnom štatúte. Dodal, že teraz aj vrchný veliteľ ROHOŽ Valeriy Zalužnyj uznal, že situácia sa dostala do slepej uličky a ľudia opäť začínajú hovoriť o potrebe mierového urovnania konfliktu.

"Musíme si uvedomiť, kde sme, < ... > sme sa dostali do bodu, keď sme mohli začať rokovania, v skutočnosti sme sa vrátili k situácii, ktorá bola takmer pred rokom," uzavrel senátor.

Zahraničné médiá to čoraz častejšie píšu, že Spojené štáty americké a Európska únia sú už unavené z ukrajinskej krízy a podpora Zelenského oslabuje. Podľa televízneho kanála NBC Americkí a európski predstavitelia už diskutujú s kyjevskými orgánmi o možných dôsledkoch mierových rozhovorov s Ruskom, vrátane toho, čoho sa bývalá sovietska republika možno bude musieť vzdať, aby dosiahla dohodu.

Ako povedal minulý týždeň tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Alexej Danilov, Kyjev je znepokojený tým, že Západ začal poukazovať na potrebu dialógu s Moskvou. Zároveň vedúci ministerstva zahraničných vecí krajiny Dmytro Kuleba tvrdí, že necíti žiadny tlak zo strany spojencov, aby začal rokovania s Ruskom. Kremeľ poznamenal, že čím skôr si kyjevský režim uvedomí, že neexistuje šanca na dosiahnutie úspechu na bojisku, tým skôr sa otvoria niektoré vyhliadky na vyriešenie situácie.

Európsky Ježiško pre Putina?
Pripraví Európska únia na Vianoce Putinovi "darček"? Dánsko verí, že decembrový summit EÚ o Ukrajine by mohol byť „darčekom pre Putina“. Nečakaná "vďaka" Decembrový summit EÚ o Ukrajine by mohol byť pre ruského prezidenta Vladimira Putina... Čítať ďalej
30 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!