Šutaj Eštok- čurillovci 3:3. Policajt Sabota sa môže vrátiť do práce
30 | 11 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Policajt Milan Sabota, ktorého minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) postavil mimo služby, sa môže vrátiť do práce. Vyplýva to z neodkladného opatrenia Mestského súdu Bratislava IV, ktoré zverejnil právny zástupca Peter Kubina. Ten zastupuje aj ďalších policajtov postavených mimo služby.

Kubina pripomína, že pri troch policajtoch rozhodol súd v ich prospech a v troch prípadoch skonštatoval, že nemá právomoc a k súladu konania ministra vnútra so zákonom o ochrane oznamovateľov sa nevyjadril. "Vykryštalizovali sa tu dva protichodné názory na otázku právomoci, a preto je namieste, aby sa k veci vyjadril odvolací súd a tieto názory 'zrovnal', či už jedným alebo druhým smerom," skonštatoval.

Návrhy boli podľa Kubinu všetky odôvodnené rovnako, pričom o každom z nich rozhodoval iný sudca. Dodal, že vo štvrtok končí aj lehota na rozhodnutie súdu v prípade posledného policajta Branislava Dunčka.

Minister vnútra po nástupe do funkcie dočasne pozbavil výkonu služby šiestich policajtov, tzv. čurillovcov. Odôvodnil to podozrením zo spáchania trestného činu. Keďže mali policajti status chráneného oznamovateľa, podľa Úradu na ochranu oznamovateľov sa mal minister najprv obrátiť na nich. Status chráneného oznamovateľa mal aj policajný viceprezident Branko Kišš. Šutaj Eštok trvá na tom, že postupoval zákonne.

ČURILLOVCI si žili z peňazí obyčajných ľudí ako prasce v žite!
Čurillovci, terč ministra vnútra majú svojho diablovho advokáta. Aby sa zločinná banda, ktorá sa dopúšťala morálnych zvrhlostí počas výsluchov dokázala brániť, najala si arabského plnokrvníka z rád právnickej komory. Počúva na meno Peter Kubina.... Čítať ďalej
27 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik