Streľba v Parchovanoch v deň Romanovho pohrebu. Jeho mama vysvetľuje, prečo strieľala
30 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Celé Slovensko zasiahla smrť len 15-ročného Romana. Žiak počas vyučovania skočil zo strechy základnej školy v Parchovanoch. Polícia v tejto súvislosti vyšetruje aj incident so streľbou z plynovej pištole. Informuje o tom portál noviny.sk. Pred domom jednej z jeho spolužiačok zaistili policajti vystrelené nábojnice.

Trebišovská polícia preveruje incident so streľbou z plynovej pištole, ku ktorému došlo v Parchovanoch, kde pred niekoľkými dňami deviatak Roman skočil zo strechy školy a pád neprežil. Jeho rodičia tvrdia, že bol obeťou šikany.

Pred domom jednej zo spolužiačok Romana, ktorý sa nachádza na ulici, kde žijú aj jeho rodičia, muži zákona našli vystrelené nábojnice. O incidente informovala TV JOJ, ktorej reportér na mieste zistil, že strieľala Romanova mama.

Roman, 15-ročný žiak rozprestrel ruky a skočil! Zanechal list na rozlúčku!
Slovensko pred niekoľkými dňami zasiahla a postavila do pozoru správa, z ktorej sú mnohí dodnes otrasení. Roman, žiak základnej školy Parchovany v okrese Trebišov sa rozhodol ukončiť svoj život skokom z budovy základnej školy. Roman bol dlhodobo... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

„V nedeľu po pohrebe nášho syna, keď už odišli aj hostia, tak som rozmýšľala, že som si práve pochovala jediného syna. Ja nie som žiaden kriminálnik ani nič také, ani by som nikomu neublížila. Ale bohužiaľ, urobila som strašnú hlúposť", povedala Romanova mama.

"A keďže už bola polnoc, všade ticho a vo mne ten smútok a tlak a to všetko – vzala som tú zbraň a postavila som sa pred ich dom. Nechcela som nikomu ublížiť, len do vzduchu som vystrelila, ani neviem koľko nábojov tam bolo. Nepekné slová som zakričala. Je to zbraň, ale je to plynová pištoľ so zatavenou hlavňou,“ uviedla pre TV JOJ mama nebohého Romana.

Rodičia žiadajú okrem potrestania tých, čo podľa nich šikanovali ich syna aj odstúpenie riaditeľa školy za dlhodobo neriešenú šikanu. Škola uviedla, že neevidovala podnet na prešetrenie podozrenia zo šikanovania v jej priestoroch. Prípadom sa zaoberá polícia.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik