ŠIMEČKOVA DRUŽINA SA VYTIAHLA! Dostanú bobríka slušnosti!
30 | 11 | 2023 I Dušan Janek

Slovná potýčka medzi Matovičom (poslanec za hnutie Slovensko) a Jánom Mažgútom (Smer – SSD) „pobúrila“ péeskarov. Po prehodnotení sa im skôr hodila.

Reprezentatívne chovanie Igora Matoviča, za ktoré pykajú médiá, má zaujímavú dohru. Šimečkovi progresívci sa snažia hrať na eticky angažovaných a apelujú na chovanie opozície v opozícii. Každému, kto má všetkých päť pohromade však musí dôjsť, že je to len ďalší trik, ktorým si chcú získať náklonnosť voličov, tak ako priazeň mainstreamových médií, ktoré im beztak čochrú už roky sebavedomie.

Na koho to hrajú?

Martin Dubéci, liberálny expert na verbálnu etiketu zdvíha varovný prst. „Kritika a správanie poslancov by malo mať nejakú formu. Vulgárne potýčky vo foyeri Národnej rady nepatria do normálnej demokratickej spoločnosti a je to zlé. Síce to robí jeden poslanec, ale má to dopad na všetkých v tom, aký obraz si ľudia tvoria o politike, o diskusii, o demokracii,“vyjadril sa.

Ide mu skutočne o zvýšenie úrovne v diplomacii?

Je vskutku diskutabilné, či ide Šimkovej strane o etiketu vo vyjadrovaní. Ich hodnoty a prehnane liberálne postoje totiž nepatria medzi tie, o ktorých by sa dalo hovoriť ako o vhodných, vkusných, či dokonca eticko-estetických. Permanentné lavírovanie medzi kvalitatívne spochybniteľnou povoľnosťou v životných a sociálnych otázkach a doslova totalitárnymi vyjadreniami na spôsob „takto to bude a musí byť, lebo medveď!“, hovoria skôr o bipolárnej poruche osobností v hnutí Progresívne Slovensko.

Progresívci sa potrebujú skrátka vyjadriť

Šimečka a spol. majú skôr tendenciu sa vysloviť ku všetkému, všakovako a vždy. Hoci ich rétorické schopnosti nepatria medzi najobratnejšie. Toto majú spoločné práve s Igorom Matovičom, tŕňom v oku každého, iba nie jeho samotného. Vyhladované médiá čakajú ako strádajúci vlci na každú informáciu. Či je už relevantná a pravdivá, alebo nie. A ak sa k pravde nedostanú, tak si nejakú vytvoria.

Čo by sme Progresívnemu Slovensku ešte odporučili, aby zabodovali?

Nie je isté, či si zoberie momentálne pomerne populárna strana akúkoľvek radu k srdcu, no ešte majú čo-to naprávať. Napríklad ich úbohé znalosti v politologickej histórii, pretože ak niekto nevie, kto bol prvým prezidentom Československej republiky či dátum jej založenia a pokladá dané fakty za úplnú zbytočnosť kvôli ktorej nemieni strácať čas memorovaním, zaslúži s skôr pätorku z dejepisu, ako miesto v Národnej rade Slovenskej republiky.

JEŽIŠMARJÁ! Profesor Krejčí o českej a slovenskej politike... A o hlúpom Šimečkovi
V súčasnosti systém veľmi usilovne pracuje na tom, ako cenzúrne ovládnuť internet. Samozrejme, na to orwellovsky používa úplne opačnú terminológiu, takže nezavádza cenzúru, ale chráni slobodu slova. Neprekonateľný je v tom premiér Petr Fiala, ktorý... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik