Šéf NKÚ o zazmluvnení vakcín: Výsledky posunieme europoslancom, aby začali konanie proti Európskej komisii
30 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) už viackrát prešetroval manažment pandémie a inicioval aj celoeurópske prešetrenie zazmluvnenia vakcín, ktoré riešila Európska komisia (EK). Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v rozhovore v Otvorene s Annou Vargovou v Rádiu Slovensku uviedol, že sa pri tomto prešetrovaní prišlo na vážne pochybenia v transparentnosti a hospodárnosti.

„Asi prvýkrát v histórii Slovenska posunieme výsledky kontroly aj europoslancom, aby začali konanie proti EK za možné závažné porušenia ich povinností pri nakladaní s európskymi verejnými finančnými prostriedkami,“ prezradil Andrassy.

PFIZERGATE: Najväčší biznis v histórii EÚ! Skončí von der Lyen kvôli vakcínam pred súdom?
Rozhodnutie najvyššieho súdu EÚ o prístupe k textovým správam medzi Ursulou von der Leyen a Albertom Bourlom padne krátko pred európskymi voľbami. Ústa Ursuly von der Leyen sú zapečatené už viac ako dva roky, pripomína POLITICO. Najväčší biznis v... Čítať ďalej
27 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Mali by začať konanie proti eurokomisii

„Tento podnet sme ponúkli aj Európskemu dvoru audítorov. Ten do toho nemôže ísť, pretože Európska komisia mu odmieta sprístupniť mnohé dokumenty. My máme ale úplne inú skúsenosť s rezortom zdravotníctva, od ktorého máme dostatok podkladov na to, aby sme tento audit vedeli urobiť,“ priblížil Andrassy.

Vládna koalícia avizovala zámer vytvoriť komisiu na skúmanie manažmentu pandémie koronavírusu. Politici chceli, aby vznikla na pôde NKÚ. Zatiaľ však k dohode v koalícii nedošlo. Myšlienku podporil aj premiér Robert Fico (Smer-SD). NKÚ však nie je vyšetrovacím orgánom, a teda to nebude možné urobiť na jeho úrovni.

Andrassy však podotkol, že vyšetrovaciu komisiu môžu zriadiť buď na úrovni parlamentu v rámci politických strán alebo inštitúciami s takouto ústavnou kompetenciou.

Európska komisia má pocit, že „gender“ vymývania mozgov bolo v EÚ stále málo a spúšťa novú kampaň
Vysoké ceny energií a potravín? Fiasko Západu na Ukrajine? Migrantský teror a kriminalita? Následky proticovidovej vakcinácie? Inflácia? Najväčšou starosťou eurodúhových papalášov počas prichádzajúcich sviatkov, sú – „pretrvávajúce rodové... Čítať ďalej
30 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!