PREMIÉR ROBERT FICO prijal atašé USA a Ruska pracujúcich na konzulátoch v Slovenskej republike
30 | 11 | 2023 I Dušan Janek

Slovenská republika sa nedištancuje od členstva v EÚ i organizácii NATO

Tak atašé Spojených štátov amerických Gautam Rana, ako i ruský atašé Igor Bratčikov boli upovedomení o rozvoji vzťahov Slovenska s ich krajinami. Slovensko nepopiera a nedištancuje sa od členstva v Európskej únii i v Severoatlantickom pakte. Chápe tieto fakty ako jedny z rozhodujúcich v smerovaní našej diplomacie.

Predseda vlády stále zdôrazňuje suverenitu Slovenska.

Robert Fico nepoprel, že členstvo v organizáciách, ktorými sme členom, zohráva nemalé zahranično-politické priority. „Na druhej strane nás to nemôže obmedzovať v suverénnych postojoch, ktoré nie sú vždy v súlade s politikou jedného jediného správneho názoru, presadzovaného v EÚ“,zdôraznil.

Premiér považuje samostatnosť za dôležitú súčasť smerovania politiky koalície

Na rozdiel od bývalej koalície bude ideológia koalície vlády zloženej zo strán Smer – SDD, Hlas – SD a SNS smerovať k národnému povedomiu a nepotláčaniu identity slovenského národa. Uviedol, že prvoradým záujmom je ochrana a presadzovanie slovenských národno-štátnych záujmov, medzi ktoré patrí podpora mierových iniciatív a nie vojny na Ukrajine.

Robert Fico objasnil naše hlavné záujmy

„Obidvom pánom veľvyslancom som priblížil slovenské vnútroštátne priority, ako aj svoj pohľad na vojnu na Ukrajine, kde doteraz nastavená stratégia EÚ a USA zjavne zlyháva. Slovensko má rovnako povinnosť pripravovať sa na obdobie po skončení vojny na Ukrajine a na štandardizáciu slovensko-ruských vzťahov“, dodal.

Veľvyslanectvo Ruska na Slovensku sa ozvalo k tomu, kto porušuje sľuby!
Ruské veľvyslanectvo na Slovensku cituje priamo z odtajnených záznamov rozhovorov predstaviteľov sovietskeho vedenia s ministrami zahraničných vecí USA, Veľkej Británie a iných. Citáty pochádzajú z knihy J.M.Primakova, Stretnutia na... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!