MATÚŠ ŠUTAJ EŠTOK na svoje povinnosti nezabúda. Mestským a Obecným políciám dá všetko, o čo požiadajú.
01 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Minister vnútra ako manažér a garant zákona a obhajca práv Mestských a Obecných polícií mieni týmto inštitúciám vyhovieť v ich potrebách. Počas činnosti vo svojom rezorte nezabudol na to, že vyšiel tiež z radov polície, a vzhľadom na to, že pozná ich problémy, bude sa ich snažiť čo najpregnantnejšie vyriešiť.

Na XXII. sneme Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií, ktorý sa konal na Štrbskom Plese zdôraznil, že nebudú opomenuté potreby civilných policajtov a nájde prostriedky, aby mohli pracovať čo najplynulejšie, najefektívnejšie a aby svoju činnosť mohli vykonávať bez akýchkoľvek prekážok.

Pripomenul, že je nutné, aby bol jeho rezort dopodrobna informovaný o činnosti polície

Na sneme bola zdôraznená úloha detailnej informovanosti o činnosti jednotlivých krajských sekcií združenia a bola prebraná výročná správa, ktorú zverejnil Ján Andrejko, prezident združenia náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenskej republiky.

Počas tohto podujatia prebehla i voľba členov komisií a ďalších orgánov združenia náčelníkov Obecných a Mestských polícií. Správa o činnosti týchto inštitúcií za minulý rok, vypracovaná Prezídiom policajného zboru uvádza, že minulý rok disponovalo obecnou či mestskou políciou 171 samospráv. V nich vykonávalo svoju prácu 2689 policajných členov polície.

Samosprávy musia pri svojej činnosti dbať na svoje povinnosti

Vyzdvuhnuté bolo aj to, že v samosprávach treba dbať na zaistenie všeobecného poriadku, udržiavanie čistoty a nemožno zanedbať i environmentálny faktor, teda ochranu prírody. Mestská a obecná polícia má postupovať pri vykonávaní tejto činnosti funkčne, no i čo najefektívnejšie a najhospodárnejšie.

M. Šutaj Eštok: Opozičný cirkus sa skončil!
Opozičný cirkus sa skončil s očakávaným výsledkom, skonštatoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) po stredajšom hlasovaní o návrhu na jeho odvolanie v Národnej rade SR. Parlament podporil jeho zotrvanie vo funkcii. "Idem ďalej pracovať... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!