Sulík môže predať ranč v Austrálii a zaplatiť Slovensku to, čo prepil!
30 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SSD) chápe, že relácia, ktorú komerčná TV vrátila na obrazovky, nedosiahla očakávaný úspech. Nešlo len o propagandistickú účasť politika. Ľudia podľa predsedu Smeru „prekukli“ tvorcov, že im nejde o pomoc, ale o sledovanosť. A práve preto takúto ponuku s poďakovaním odmietol – účasť politika v takomto type relácie nič nevyrieši. V aktuálnom videu však nehovoril o sebaprezentácii v televízii.

Venoval sa v ňom hypotékam a tomu, ako ich jeho vláda mieni riešiť. Riešiť treba aj extrémne zvýšenie cien plynu, ktoré Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) oznámil v pondelok. Fico takisto hovorí o tom, že v NR SR je návrh na mimoriadnu schôdzu, na ktorej by malo byť Richardovi Sulíkovi zosobnené šafárenie v Dubaji. Vo štvrtok má predseda vlády podľa vlastných slov naplánovanú nie len návštevu Gabčíkova, ale aj stretnutie s veľvyslancami Ruska a USA.

Zdvihol hodenú rukavicu

V zmienenej relácií jej moderátor skonštatoval, aké je strašné, že do chudoby sa dostáva čoraz viac pracujúcich, o tých, ktorí celý život tvrdo pracovali ani nehovoriac.

„Navrhujeme preto TV JOJ vytvoriť prostredníctvom podobnej relácie tlak na pomoc celým skupinám ľudí. Nie len zneužívať individuálny ľudský príbeh na čisto komerčné účely,“ponúka predseda vlády spoluprácu  vo víkendovom videu a hneď má aj témy – zvýšenie príplatkov za nočnú prácu, či reálna pomoc gastrosektoru. Televízia by vďaka svojmu vplyvu mohla apelovať na monopoly, aby zo ziskov, ktoré počas krízy mali, pomohli celým vrstvám obyvateľstva. „Keby TV JOJ chcela, máme aj konkrétne nápady.“

SCHVÁLENÉ! TAKTO sa zvýši cena plynu
Prví hráči na trhu s plynum potvrdzujú to, pred čím odborníci varovali už v priebehu roka: regulátor schválil ceny plynu v takej výške, že ak nezasiahne vláda, domácnosti od januára 2024 zaplatia za dodávky plynu o 125 percent viac. Portál... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Ešte k médiám

Podľa Fica si médiá v stredu posťažovali na príliš lakonické informácie z rokovania koaličnej rady a Fico uznáva, že zverejnili len jednu vetu a teda že sa dohodli na ďalšom postupe k splneniu cieľov vlády.

„Výsledkom dohody je, že vláda schválila, okrem iného, dôležité návrhy zákonov týkajúce sa pomoci ľuďom, ktorí majú hypotekárne úvery a banky im neúmerne zvýšili úrokové sadzby. V mnohých prípadoch z jedného percenta až na päť percent,“informuje Fico vo videu s tým, že predchádzajúca vláda sa o to vôbec nezaujímala.

peniaze/pixabay | Peniaze

Čo s tým chcú robiť

Fico vysvetľuje, že riešili tri kategórie. V prvej sú ľudia, ktorým banky zvýšili úroky v priebehu tohto roku. Ani ich nemôžu nechať bez akejkoľvek pomoci. Tí si budú môcť uplatniť daňový bonus až do výšky 1.800 eur.

V ďalšej kategórii sú tí, ktorým banky zvýšia úroky od 1. 1. 2024, ktorým úrady práce (ÚPSVaR) môžu pomôcť mesačným s príspevkom až do 150 eur. Držiteľovi hypotekárneho úveru podľa Fica štát preplatí až 75 percent zo zvýšenia úrokových sadzieb.

V tretej kategórii ľudí sú tí, ktorí si po 1. januári mienia vziať hypotekárny úver. Tam mieni vláda pomôcť s daňovým bonusom do výšky 1200 eur.

Nešťastné energie

Na rokovaní vlády bol aj predseda ÚRSO. Ten mal vysvetliť pondelkové rozhodnutie o zvýšení cien plynu pre domácnosti o 125 percent bez akéhokoľvek avíza. Fico tvrdí, že taký podraz nečakal, aj keď je mu jasné, že na čele úradu sú Sulíkovi nominanti.

Ilustračný obrázok - pixabay.com | Plynu môže byť naozaj málo, ak sa Brusel zblázni

„Vo všeobecnosti som považovaný za gentlemena, ale dnes na rokovaní vlády som odhodil nie len biele rukavičky a prihovoril som sa nezávislému pánovi predsedovi ÚRSO od srdca. Jeho, aj jeho kolegov považujem za sociálnych teroristov a nemám žiadne pochybnosti o tom, že takéto zvýšenie ceny plynu pre domácnosti, ktoré nemá v histórii obdobu urobili len preto, aby nám skomplikovali život,“ myslí si predseda vlády s tým, že o zdevastovaných financiách ÚRSO vie. Fico si nemieni sťažovať, veď o riadenie štátu sa Smer uchádzal, no „sociálnych teroristov“ z vedenia Úradu pre reguláciu sieťových odvetví vláda odvolá a nájde riešenia, aby cena plynu nešla v budúcom roku hore.

Štát ľuďom POMÔŽE s drahými hypotékami! Kto bude mať nárok na PRÍSPEVOK?
Do boja Slovákov s narastajúcimi splátkami hypoték vstupuje štát. Akou sumou im pomôže zvládnuť nárast? Slovenské domácnosti bojujú s nárastom splátok hypoték. V neľahkej situácii im napokon pomôže štát. Už v budúcom roku im zadotuje časť nárastu... Čítať ďalej
30 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Predáš ranč v Austrálii a zaplatíš Slovensku to, čo si prepil!

Fico tiež informuje, že do NR SR doručili návrh na mimoriadne zasadnutie parlamentu, ktorej predmetom bude hýrenie otca a dcéry Sulíkovcov a spol. v Dubaji. Požiadajú ho o náhradu vzniknutej škody. Keď má totiž peniaze na ranč v Austrálii, popri iných škodách nájde aj peniaze na zaplatenie tých stotisíc poldecákov.

„Celý príbeh okolo Dubaja je o to vážnejší, že nepriateľské médiá sa nám chechcú. Nech sa páči, je pravda, že Matovič, Heger, Sulík a spol. zruinovali verejné financie a my, nezávislé slávne médiá sme ich v tom aj podporovali, no teraz sa ukáž, Fico a celá vláda, čo s tým ideš urobiť,“ konštatuje premiér a dodáva, že celé Slovensko bolo spravované rovnako, ako ten bar v Dubaji – bez elementárnej zodpovednosti.

Bohatý štvrtkový program

Na štvrtok Fico avizuje koaličnú radu k rozpočtu, kde chce poďakovať ministrovi financií za úsilie pripraviť rozpočet vyhovujúci všetkým rezortom. Kamenický sa ho vraj pýtal, čo s tým, keď sú financie v katastrofálnom stave.

Pixabay | Gabčíkovo

Aby toho nebolo málo, budem zajtra v Gabčíkove, ale mám aj dve stretnutia dvoch odlišných svetov. Stretnem sa s americkým, aj ruským veľvyslancom. S rešpektom ku každému z nich. Lebo nemám čiernobiele okuliare a odmietam politiku jedného jediného správneho politického názoru,“ uzatvára Robert Fico.

SMER SSD chce, aby Richard Sulík nahradil škody, ktoré vznikli v Dubaji!
Poslanci koaličného Smeru-SD doručili do Národnej rady (NR) SR návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze v súvislosti s pochybeniami okolo výstavy Expo Dubaj 2020. Na schôdzi chcú poslanci požiadať lídra opozičnej SaS a exministra hospodárstva Richarda... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!