Dráma na na základnej škole v Bratislave: Žiak chcel vyskočiť z okna!
30 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Ani sme sa nestihli spamätať z tragickej udalosti, ktorá sa odohrala na základnej škole v obci Parchovany, už sa objavil ďalší prípad. Vyskočiť z okna sa tentokrát pokúsil žiak základnej školy v Bratislave.

Incident sa odohral v utorok na ZŠ Budatínska. Tá leží v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Podľa informácií, z portálu Topky, sa žiak piateho ročníka pokúsil vyskočiť z okna. Zabránil mu v tom spolužiak, ktorý ho zachytil.

Na mieste mali zasahovali policajti aj záchranári

Polícia potvrdila, že v ten deň školu navštívila. „Policajti piateho bratislavského okresu boli v priebehu dňa 28.11.2023 vyslaní do jednej zo základných škôl k prevereniu udalosti. Bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“ uviedla bratislavská krajská hovorkyňa Silvia Šimková.

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo na adresu posádku RZP. Pacient bol s reakciou na ťažký stres transportovaný do nemocnice,"uviedli záchranári. 

Riaditeľka školy Marta Režnáková pre Nový čas uviedla, že ich hneď informoval pedagóg, ktorý mal dozor na chodbe. „Reagovali sme okamžite a žiaka sa nám podarilo upokojiť,“ povedala. „Je potrebné vyzdvihnúť postoj spolužiakov, vďaka ktorým (predovšetkým duchaprítomnému zásahu jedného z nich) sa podarilo jednak možno zabrániť tomu najhoršiemu a jednak dať chlapcovi najavo, že spolužiakom na ňom záleží. Presne k takému postoju vedieme našich žiakov a snažíme sa udržiavať pozitívnu klímu v škole,“ doplnila. Čo chlapca viedlo k takémuto správaniu, zatiaľ jasné nie je.

Streľba v Parchovanoch v deň Romanovho pohrebu. Jeho mama vysvetľuje, prečo strieľala
Celé Slovensko zasiahla smrť len 15-ročného Romana. Žiak počas vyučovania skočil zo strechy základnej školy v Parchovanoch. Polícia v tejto súvislosti vyšetruje aj incident so streľbou z plynovej pištole. Informuje o tom portál noviny.sk. Pred... Čítať ďalej
30 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik