Žiadne prekvapenie! PREZIDENTKA NA STRANE MIMOVLÁDOK
29 | 11 | 2023 I Dušan Janek

Hlava nášho štátu, aspoň to tvrdia bývalé mainstreamové médiá, sa nikdy netajila obhajovaním mimovládnych organizácií. Prečo by hanila subjekty, ktoré jej dopomohli dostať sa z ničoho-nič k moci. Argumenty si vždy nájde.

Zuzana Čaputová obhajuje svojich. Ako inak.

„Vyčleňovanie niektorých občiansko-právnych organizácií a ich negatívne označovanie však nielen negatívne skresľuje postavenie občianskej spoločnosti, ale prispieva aj k rastu nedôvery a ďalšej polarizácie. Existujú obavy, či spoločenské a politické prostredie na Slovensku zostane občianskemu organizovaniu prajné.“ Prezidentka sa snaží evidentne zachrániť pri konci svojej kariéry zachrániť, čo sa dá. „Rozumiem týmto obavám, hoci zďaleka nejde iba o lokálne trendy...“vyjadrila sa.

Obáva sa prezidentka, že jej nástupcom bude človek, menej zhovievavý voči jej snahám?

I keď by sympatizanti prezidentky a jej liberálnych diplomatických trendov videli najradšej v prezidentskom paláci človeka, ktorý by pokračoval v „jej“ stopách, tieto vyjadrenia skôr poukazujú na skutočnosť, že sa Čaputová snaží vyžehliť, čo sa ešte vyžehliť dá.

Na desiatom ročníku medzinárodného diskusného fóra Human Forum v Banskej Bystrici sa snažila pôsobiť čo najhumánnejšie

Sebe tak príznačným teatrálnym vystupovaním apelovala na to najlepšie, čo v uvedomelej spoločnosti je. Či svojou rečou, predchnutou pátosom niekoho presvedčí, nevedno. Jej popularita síce veľmi nepoklesla, no zďaleka už nedosahuje hviezdnych výšin, ako to bolo v minulosti.

Pár prázdnych rečí na záver

Rétorický prejav prezidentky sa nezmenil. Ako vždy sa reprezentovala okázalým ničím. „Cieľom tohto diskusného panelu je reflektovať vývoj stavu občianskej spoločnosti v medzinárodnom kontexte. Akú rolu zohráva aktívna občianska spoločnosť v západnej Európe, postkomunistickej Európe a vojnovej Európe. Rovnako, pred akými výzvami stoja medzinárodne, národne a lokálne pôsobiace inštitúcie a organizácie, aby sa neoslabovala aktívna občianska participácia v demokratickej spoločnosti.“ Pripomenutie minulého režimu je tradičnou taktikou nielen Čaputovej, no i mnohých iných politikov, ktorí nemajú žiadne pádne argumenty. Prezidentka sa tohto "dobrého" zvyku nevzdala.

Mimovládky majú doslova PENU NA ÚSTACH... Tie politické (VIDEO)
Toľko hnevu ste dávno nevideli! Mimovládky majú pri zmienke o zmenšovaní ich vplyvu doslova penu na ústach. Tie politické! Skonštatoval to na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler. "Chvíľu som pozeral rozpravu poslancov k programovému... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik