TRAGÉDIA U NAŠICH SEVERNÝCH SUSEDOV! Štyria baníci mŕtvi!
29 | 11 | 2023 I Dušan Janek

Ako väčšina z nás vie, práca baníkov patrí medzi tie najnebezpečnejšie vôbec. Včera popoludní sa stali obeťou banského nešťastia štyria baníci, dolujúci čierne zlato.

Baňa Sobieski na juhu Poľska bola centrom tragédie. Pri svojej práci prišla o život štvorica zamestnancov uhoľných dolov. Pri tak bežnom výkone, ako je servis potrubia. Oprava tlakovania potrubia nedopadla podľa predstáv a zaplavila priestory bane.

Baníci sa utopili

Na rozdiel od situácie v Indii, kde sa po dlhej dobe podarilo zachrániť všetkých baníkov, hoci po dlhej dobe, v Poľsku všetko dopadlo opačne. Strašná a strastiplná smrť baníkov zaplavených vodou v priestoroch nachádzajúcich sa viac ako 600 metrov pod zemským povrchom vyvolala smútok na tvárach ich najbližších i kolegov. Pripomenula nebezpečie, ktoré táto práca prináša i v tejto dobe, hoci technológie na vykonávanie prác v doloch výrazne pokročili vpred.

Akcia začala včera, od šiestej hodiny večer. Výsledky sú stále negatívne.

„Najprv sa objavili informácie o troch mŕtvych, ale teraz už vieme, že pri nehode zahynuli štyria ľudia. Jedna osoba bola zranená, ale bola pri vedomí. Ďalšia vyviazla bez zranení,“vyjadril sa Piotr Sztroda, zamestnanec banského úradu. "Smrť bola potvrdená i doktorom,"dodal

AKTUÁLNE: TRAGÉDIA pri Trebišove! 4 ľudia uviazli v podzemí. Jeden umrel (FOTO)
Polícia Slovenskej republiky na Facebooku informuje o tragédii v pivničných priestoroch pri obci Veľká Bara v okrese Trebišov. V podzemí zasypalo 4 osoby, jedna z nich to neprežila. „Okolo 9. hodiny tam došlo k zasypaniu 4 osôb, ktorá sa tam v... Čítať ďalej
21 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik