Nová nebezpečná ruská zbraň! (VIDEO)
30 | 11 | 2023 I Milan Laca

Rusko má novú impozantnú zbraň: „Termity“ sa pripravujú na útok.

Ruský vojensko-priemyselný komplex začal sériovú výrobu bezpilotného útočného vrtuľníka MDP-01 Termit. 
Nová zbraň

Ako informovala  agentúra Interia, ide o nový systém, ktorý je schopný odpaľovať presné, laserom navádzané strely.  Termity sa čoskoro objavia v bojovej zóne pre špeciálnu operáciu.

Rusi hrozia Starlinku (VIDEO)
Starlink by sa mohol stať legitímnym ruským vojenským cieľom. Ako ukrajinským ozbrojeným silám pomáhajú satelity Elona Muska? Možné ciele Ruské ozbrojené sily môžu zničiť Maskove satelity Starlink, ktoré pomohli ozbrojeným silám Ukrajiny.... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Milan Laca

Nový ruský dron

Vlastnosti dronu

Dron prvýkrát predstavili v roku 2021. Bezpilotný útočný mini-bojový vrtuľník MDP-01 „Termit“ je analógom civilnej verzie bezpilotných lietadiel. Vybavený je sledovacou a pozorovacou stanicou, systémom riadenia zbraní a tromi raketami S-8L od koncernu Kalašnikov s 80 mm laserovou navádzacou hlavicou. V Rusku ide o prvý bezpilotný vrtuľník s raketovými zbraňami. Raketa S-8L vychádza z neriadených leteckých striel S-8. Dosah strely je až 6 kilometrov. Predpokladá sa, že operátor dronu po zistení cieľa nastaví jeho sledovanie laserovým lúčom. Potom sa dron, za pomoci umelej inteligencie správa autonómne. Zvolí si čas odpálenia rakety na základe výpočtu nadmorskej výšky. Dron Termit dokáže dosiahnuť rýchlosť až 150 km/h, dolet je až 300 kilometrov, čas  letu až 6 hodín, vo výške do 3000 metrov.

 

SPOVEĎ Z FRONTU: Hnev vojakov na prezidenta Zelenského, vládu a velenie armády rastie
Ukrajinskí vojaci bedákajú: NAŠI VELITELIA NEVEDIA BOJOVAŤ! Chýbajú im zbrane a drony si platia sami! Totálny nedostatok moderných zbraní na fronte, drony, ktoré si musia vojaci platiť zo svojho, a úplná nekompetentnosť veliacich dôstojníkov. To je... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!