Naď z Demokratov sa pustil do Petra Pellegriniho! Rieši kauzu od podlahy vymyslenú bývalým mainstreamom
29 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Jaroslav Naď (Demokrati), exminister obrany sa pustil na sociálnej sieti do predsedu parlamentu, Petra Pellegriniho (HLAS - SD). Pellegrini sa ku kauze, ktorá bola od podlahy vymyslená bývalými mainstreamom už vyjadril. Hovorí o trápnych novinároch a umelo vytvorenej kauze.

Kauza, ktorú vyrobil bývalý mainstream sa ťahá už niekoľko dní. Peter Pellegrini (HLAS - SD) predseda parlamentu sa k nej už niekoľkokrát vyjadril, ale bývalý mainstream spokojný nie je, keďže odpovede nie sú podľa ich predstáv. Sú podráždení, pretože by to chcelo niečo viac, niečo iné a keďže sa nič nedeje, tak si niečo našli a vyrobili. O čo ide?

„Pripadá mi naozaj veľmi trápne, že môže denník SME napísať na celú jednu stranu obrovský nadpis, že Pellegrini má služobný byt neďaleko vlastného,“ hovorí vo videu na sociálnej sieti Peter Pellegrini.

A povedal aj viac.

Video:

Mainstreamu vadí, že na otázku, načo je Pellegrinimu byt v poslaneckej ubytovni, strana Hlas ani Národná rada neodpovedali.

Nakoniec reagovala hovorkyňa strany HLAS - SD, Patrícia Medveď Macíková a uviedla, že šéf parlamentu využíva iba to, čo mu umožňuje zákon. 

Bývalý mainstream, denník SME priznal, že toto nikdy nespochybňovali, ale reakcia hovorkyne sa im predsa nepáčila. Tú už ale trpezlivosť prešla. 

„Čo vás do toho, na aký účel mu to je? Keby tam aj teraz mal štyri šteniatka zavreté, tak všetkých je nás do toho prd,“ povedala do telefónu hovorkyňa Hlasu aj Národnej rady Patrícia Medveď Macíková a na tom sa teraz vezú.

Za jej reakciu sa nakoniec predseda parlamentu Peter Pellegrini na sociálnej sieti ospravedlnil. 

NEVHODNÉ SLOVÁ DO MÉDIÍ NEPATRIA, myslí si Peter Pellegrini.

"Moja hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková je temperamentná žena a občas jej v súkromí "uletí" jazyk. Presne tak sa stalo aj v neformálnom rozhovore s novinárkou denníka Sme, ktorá tento rozhovor následne zverejnila. Nebudem teraz komentovať etiku tohto zverejnenia, pretože hovorca sa na ňu spoliehať nemôže a vždy musí reagovať tak, aby akékoľvek jeho vyjadrenie znieslo prísne kritériá profesionality," uviedol Peter Pellegrini.

"Chápem Patríciinu frustráciu, ktorá musí riešiť v tomto prípade naozaj od podlahy vymyslenú kauzu s prideľovaním ubytovania poslancom Národnej rady. Ale faktom je, že takto sa jednoducho nekomunikuje a ak ja osobne volám po väčšej politickej kultúre, môjho tímu sa to týka ako prvého. Preto sa ospravedlňujem za nevhodnú reakciu mojej hovorkyne a určite v takomto duchu s médiami pokračovať nebudeme. Slušnosť je jednou zo základných prvkov mojej politiky a budem robiť všetko pre to, aby to tak ostalo aj u mojich kolegov," dodal predseda parlamentu.

Exminister Naď aj tak musel okomentovať

„Čo vás do toho, na aký účel mu to je? Keby tam aj teraz mal štyri šteniatka zavreté, tak všetkých je nás do toho prd,“ povedala denníku SME do telefónu hovorkyňa Hlasu aj Národnej rady Patrícia Medveď Macíková, pripomenul Naď.

"Toto je politická kultúra z našich peňazí platenej hovorkyne Pellegriniho. Všade v normálnej krajine by bola v momente odvolaná. U nás Pellegrini povedal, že “chápe jej frustráciu”. No nie, ona je z našich peňazí platená, aby odpovedala novinárom a nie aby na nich arogantne vyskočila. No a nezabudnime na podstatu, že po tom, čo Pellegrini doteraz nevysvetlil, odkiaľ mal peniaze na svoj megaluxusný byt v Bratislave kúsok od NRSR (asi od sestry, ako v prípadne megaluxusného auta), tak si tento papaláš nechal pripraviť od NRSR aj služobný byt, ktorý majú dostať tí poslanci, ktorí nemajú bývanie v Bratislave a dochádzajú z iných kútov Slovenska. Zjavne tam chce Pellegrini zadarmo ubytovať niekoho zo svojich ľudí a my za to budeme platiť. Nechutná arogancia a papalášstvo tohto “sociálneho demokrata”. Pani hovorkyňa, verím, že skončí a neostane po nej na funkcii ani arogantný smrad…," reagoval arogantne exminister obrany Jaroslav Naď.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik