Drahá Lucia! Áno, sme pošahaní, všetci sme pošahaní dobou
29 | 11 | 2023 I Mária Škultétyová

Podľa našej europoslankyne Nicholsonovej na Slovensku takmer nič nefunguje. Zlyháva vzdelanie, ľudia osprostievajú, veria hoaxom a volia Fica s Dankom a Šimkovičovou. Pellegriniho Lucka zobrala na milosť, toho nespomenula. Kritizuje všetko, čo jej príde na rozum.

Sociálny štát zlyháva

Starí ľudia ostávajú osamote a bez pomoci, až kým prirodzene nevydýchnu, alebo si sami nesiahnu na život. Neviem, z akej štatistiky vychádza, keď tvrdí, že najviac samovrážd je medzi seniormi. Ja si to nemyslím.

Zdravotníctvo zamorduje človeka hneď. Nádory rastú, k inovatívnej liečbe sa nedostanete, niet sestier, lekári sú prestarnutí, nahnevaní na štát aj na pacienta.

Našťastie je tu Brusel, Lucia a múdre európske nariadenia

A tak po kritike Slovenska prichádza pochvala Bruselu.

Nariadenie, na ktorom pracovala ako tieňová spravodajkyňa a na ktoré je taká hrdá, zachraňuje životy slovenských pacientov. Ak vám sťahuje kútiky úst do úsmevu, zabrzdite a nesmejte sa. V Bruseli sa nikto zo života slovenských maródov nesmeje. V Bruseli to myslia s nami vážne.

Múdre hlavičky tamojších poslancov pracujú na vytvorení spoločného európskeho úložiska zdravotných kariet so všetkými informáciami o pacientovi. Čo tam po ochrane súkromia, keď to bude slúžiť nielen na zlepšenie zdravotnej starostlivosti a mobility pacientov, ale aj na vedecké účely?!  Ak vám nepomôže váš lekár, možno vás vyliečia v inej krajine EÚ. To nehovorím ja, ale Lucia.

No povedzte, nie je tá Únia dobrá?

„V tom Bruseli robíme na veľa dobrých veciach. Niektoré život len skvalitnia, iné ho zachránia.  Tí, ktorí to dodnes nepochopili, venujú veľa času Uhríkovým videám a nekriticky mu skáču na jeho klamstvá. Fajn je, že nariadenie bude zachraňovať životy bez rozdielu, aj pomýlencom,“ chváli sa Lucia.

V inom statuse sa zas venuje (samo)vraždám našim každodenným

Tento november sa jej zdá ponurejší ako tie predtým. „Vraždy, samovraždy, šikana, podlomené sebavedomie aj duševné zdravie, tony nenávisti na sociálnych médiách. Tragédie ukryté v tragédiách.  

Pätnásťročný Roman. Zvolil si smrť pred každodennou šikanou. Trpel. Bral lieky. Kde bol školský psychológ? Prečo odborník nepracoval s Romanom aj s tými krutými dievčatami? Hrdina riaditeľ teraz nekomunikuje s médiami.

Vnučka Adela dobodala svojho dedka a babku. Ráno ju na dedine videli kupovať si fľašu alkoholu. Kedysi vraj brala drogy, teraz je na liekoch.

V Šali zavraždil 23 ročný medik Bruno svojho mladšieho brata, zranil rodičov a vyskočil z okna. Dve mŕtve deti, ťažko zranení rodičia. Vraj usporiadaná rodina. Jasné.“

A potom nasleduje tona výčitiek

O tom, že máme nedostatok psychológov, psychiatrov, že naši mladí trpia, planéta zomiera. Na instagrame sú stále dokonalejší ľudia s vylepšenými ksichtami, proporciami. Rodičia ich majú na háku, učiteľom sú ukradnutí, lebo riešia vlastné, dobou pošahané decká. Deti si posielajú fotky genitálií, pozerajú porno. A pokusy o samovraždu pribúdajú.

A politici?

V Programovom vyhlásení vlády sa „duševné zdravie“ objavilo páťkrát v zopár nič nehovoriacich nekonkrétnych vyhláseniach. V parlamente už niekoľko dní odvolávajú Šutaja a počúvame samé bla-bla-bla. Popri tom sa všetci pretekajú, kto dá na Vianoce viac dôchodcom. 150...300...po prvé, po druhé, áno, tam vzadu kričí Danko 350 a za ním máva Matovič, že dá 400. Predané. Kúpené.

Moje drahé Slovensko.

Drahá Lucia!

Slovensko má naozaj veľa problémov. Pomenovať ich a pokritizovať je to najľahšie. Vieš to ty a viem to aj ja. Poznáme aj príčiny problémov.  Hovoríš, že učitelia sa nevenujú žiakom, lebo riešia vlastné, dobou pošahané decká. Áno, sme pošahaní. Všetci sme pošahaní dobou. Odklonili sme sa od tradičného života, od tradičnej rodiny. Riešime džender ideológiu, dúhové problémy a neviem koľko pohlaví a záchodov.  Sloboda znamená drogy, sex a chľast. Sloboda je zmena pohlavia. A výsledkom toho je nenávisť, vraždy, samovraždy a psychické problémy.

Je mi z vás zle

V čase mojich školských rokov, či už ako žiačka alebo učiteľka som sa s takýmito problémami nestretla. Všetko to začalo až vtedy, keď sa nám otvoril svet. Keď k nám začali prenikať neresti západného života. Tu by som videla jadro všetkých súčasných problémov. A keď ťa počúvam mudrovať, keď počúvam reči všetkých voľnomyšlienkarov, je mi z vás zle.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik