Česi sa zoznamujú s Naďom: TOTÁLNY AMATÉR! Teraz už je to váš problém, odkazujú Slováci
29 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Odzbrojil armádu, všetko dal Ukrajine! Nový poradca Černochovej. Máme varovanie zo Slovenska! Takto znie titulok k článku o slovenskom exministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi v českých Parlamentních Listech. Česi si totiž na slovenskej strane čo-to zisťovali o novom poradcovi svojej ministerky obrany. A to, čo počuli sa im nemusí príliš páčiť.

Pekný darček
"U neho sa kĺbi arogancia, neznalosť a aktivizmus. Teraz už je to váš problém! Naozaj platí, že vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá!" To oznámil Parlamentným Listom.cz (PL) obľúbený politický analytik zo Slovenska Ján Baránek o Naďovi, ktorý už mesiac pôsobí ako poradca českej ministerky obrany Jany Černochovej.

 

"Pekný darček. Pôvodne začínal vo Ficovej strane SMER a pôsobil v rade politických neziskoviek. Následne prezliekol kabát a prebehol k hnutiu OĽaNO pod krídla šialenca a, bohužiaľ, aj slovenského premiéra Igora Matoviča. Práve v jeho vláde zastával funkciu ministra, a potom, čo táto vláda padla, zostal na čele rezortu obrany a prebehol už do tretej novovzniknutej strany Demokrati pod vedením nového premiéra Eduarda Hegera. V priebehu pôsobenia na ministerstve fakticky urobil slovenskú armádu nebojeschopnú. Protilietadlový systém S-300 bez mrknutia oka poslal na Ukrajinu a rovnakým smerom následne putovalo trinásť migov." 

Také správy bežia o Jaroslavovi Naďovi, ktorý sa stal poradcom Černochovej, po internete. Tak sa na to poďme pozrieť bližšie, píšu Parlamentní Listy.cz.

Nič pozitívneho nezostalo

Redakcii PL odpovedalo aj ministerstvo obrany. "PhDr. Jaroslav Naď, Ph.D., ktorý je držiteľom bezpečnostnej previerky na stupeň tajnej a aliančného preverenia NATO secret, pracuje ako odborný poradca pre zahraničné vzťahy od začiatku novembra na základe dohody o pracovnej činnosti. S AMOS spolupracuje najmä v oblasti česko-slovenskej obrannej a priemyselnej spolupráce aj na všeobecnom rámci formátu vláda-vláda v kontexte legislatívy EÚ,“ napísala z tlačového oddelenia na obrane Simona Cigánková. 

Hoci sme poslali niekoľko, možno povedať rýpavých, otázok, aspoň nejaká odpoveď.

Matovič, Naď, Heger, zdroj: FB/Generál Viktorín

Na českom ministerstve obrany pôsobí v rámci už spomínanej Agentúry pre medzivládnu obrannú spoluprácu (AMOS). Naď vyštudoval politológiu na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Už v rokoch 2004 až 2013 pracoval na slovenskom ministerstve obrany. Medzitým bol členom slovenského zastúpenia pri Európskej únii a v období 2014 až 2018 pracoval pre mimovládnu organizáciu Globsec a jej think-tank GLOBSEC Policy Institute. Mimochodom, tých mimovládok spoznal hneď niekoľko.

Hlas ľudu: Na Slovensku POLITICKÝ ODPAD – no Česi po ňom chňapnú
Poznáte to. Čo je pokazené a nepotrebné, odhadzujeme do odpadu. Poznáte aj obrázok z okolia kontajnerov. Bezdomovci a ďalší asociáli sa hrabú v smradľavých odpadkoch – hľadajú niečo pod zub alebo na seba. Nerada by som hľadala paralelu medzi... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Úplne neprofesionálna komunikácia s verejnosťou a totálne zlyhanie vo funkcii ministra

PL sa naňho opýtali priamo na Slovensku. 

"My sme sa ho zbavili a sme radi. Je mi ľúto, že nachádza zázemie práve v Česku, pretože na Slovensku na neho spomíname len negatívne. Nič pozitívneho po ňom nezostalo. Za zmienku stojí jeho úplne neprofesionálna komunikácia s verejnosťou a totálne zlyhanie vo funkcii ministra, ak túto funkciu vnímame ako službu národu a občanom. Naď je u nás symbolom totálne pomýleného nepolitika až nečloveka," povedal riaditeľ vydavateľstva Torden a bývalý šéfredaktor HD Robert Merva. 

Mimo záznam hovoril v tejto súvislosti o nákazlivých chorobách. Ide o odborníka cez mediálnu politiku a komunikáciu, ktorý počas vlády Ivety Radičovej pôsobil ako poradca slovenského ministra hospodárstva Juraja Miškova a následne v mnohých iných odborných funkciách.

Robert Merva, bývalý šéfredaktor Hlavného denníka, foto: FB/RM

Produkt Sorosových organizácií

Podľa známeho slovenského politického analytika Jána Baránka je práve Naď produktom Sorosových organizácií. 

"Hlavné je, že nerozumie bezpečnostnej politike a geopolitice. V tom je úplný amatér. A keď sa vyjadruje ku geopolitike, tak bez chápania historických súvislostí. To je veľmi nebezpečné, pretože tak bude vyzerať aj jeho poradenstvo. On si neuvedomuje, že unipolárny svet skončil a žijeme v multipolárnom, čomu sa malé krajiny ako Slovensko, Maďarsko a Česko musia prispôsobiť. Sme príliš malé krajiny na to, aby sme boli závislé len na jednej veľmoci, ktorá má k tomu ešte celkom veľké problémy," uviedol Baránek.

Stane sa Česko DOČASNOU ÚSCHOVŇOU slovenských ministrov? Komu bude robiť poradcu Čaputová?
Podľa českého portálu litterate.cz je nádejou pre slovenských ministrov z vlády, ktorú práve vyprášili Fico a Pellegrini - Česká republika! Budú z nich poradcovia. "Neschopa k neschopovi sadá," píše portál. Prvá lastovička už je tu. Jaroslav Naď,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

"Navyše odzbrojil slovenskú armádu. Stratili sme protivzdušnú obranu, pretože všetko poslal ako dar na Ukrajinu. Nebezpečné bolo, že to urobil svojvoľne bez súhlasu parlamentu," dodal.

Naď podľa Baránka svojou neznalosťou, ideologickou skorumpovanosťou a aktivizmom zatiahol Slovensko do veľmi nebezpečnej situácie vo chvíli, keď je odkázané na vojenskú pomoc iných európskych krajín. 

Nikdy sa vraj nevenoval obrannému priemyslu a je mladý natoľko, že si ani nespomína na obranný priemysel, ktorý mal v krajine pod Tatrami silnú pozíciu za bývalého režimu. Na Slovensku je totiž okrem samohybných húfníc Zuzana 2, odmínovacích zariadení a vojenských opravárenských závodov tento priemysel v útlme.

Ján Baránek, foto: PL

Baránek nakoniec ešte dodal: „To mi pripadá, že dostal od kamarátov teplé miestečko, pretože nemohol zostať na Slovensku. Tu bol taký nenávidený, že nemohol ísť ani do obchodu. Nepoznám človeka, ktorému by bolo ľúto, že Jaroslav Naď odišiel zo Slovenska. Možno niektorí pološialenci z jeho okolia. Veď nasadil armádu počas celoplošného testovania počas covidu. K občanom sa správal na sociálnych sieťach veľmi vulgárne, ľuďom nadával a napádal ich. U neho sa kĺbi arogancia, neznalosť a aktivizmus. Teraz už je to váš problém! Naozaj platí, že vrana k vrane si sadá, rovný rovného si hľadá!"

Naď z Demokratov sa pustil do Petra Pellegriniho! Rieši kauzu od podlahy vymyslenú bývalým mainstreamom
Jaroslav Naď (Demokrati), exminister obrany sa pustil na sociálnej sieti do predsedu parlamentu, Petra Pellegriniho (HLAS - SD). Pellegrini sa ku kauze, ktorá bola od podlahy vymyslená bývalými mainstreamom už vyjadril. Hovorí o trápnych novinároch... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik