Veľký zásah NAKA! Muži zákona išli po bývalých šéfoch štátnych podnikov
28 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v prípade, ktorý sa okrem iného týka podozrení z nehospodárneho spravovania majetku v štátnych podnikoch Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) a Vodohospodárska výstavba (VV).

Obvineniu čelí deväť fyzických a jedna právnická osoba. TASR to potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Zuzana Drobová. Upozornil na to spravodajský portál Aktuality.sk.

Hovorkyňa priblížila, že obvinenie bolo vznesené pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Týka sa deviatich skutkov.

"Dňa 27. novembra 2023 bola príslušníkmi NAKA, odbor Stred (pod dozorom prokurátora ÚŠP), realizovaná zaisťovacia akcia, v rámci ktorej boli zadržané štyri osoby," dodala Drobová s tým, že aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Progresívci si chcú zavolať Tarabu na koberček
Opozícia na čele s PS iniciovala mimoriadnu schôdzu Výboru Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Od šéfa envirorezortu Tomáša Tarabu (nominant SNS) očakáva objasnenie avizovaných zámerov v rezorte, ako načrtla... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Podľa portálu aktuality.sk medzi zadržanými je známy šéf Komplexnej centrálnej záchrannej služby Jána Culka ako aj bývalí riaditelia štátnych podnikov, ktoré patrili pod ministerstvo životného prostredia.

Medzi obvinenými je podľa portálu Startitup.sk bývalý šéf Slovenského vodohospodárskeho podniku Stanislav Gáborík. Taktiež aj Milan Boroš, bývalý generálny riaditeľ Správy Národného parku Muránska planina. Okrem nich čelí obvineniu aj Martin Lakanda, bývalý šéf Štátnej ochrany prírody, Daniel Kocera, bývalý šéf Vodohospodárskej výstavby a Vladimír Kollár bývalý šéf Vodohospodárskej výstavby.

ŠIMEČKOVCI V BRUSELI KYDAJÚ NA SLOVENSKO! Že ich hanba nefacká
To, čo si dovolil v Európskom parlamente progresívec Hojsík, je typickým prejavom liberálneho fašizmu, ktorý sa rozlieza po Európe. Asi ani neviete, kto je to Hojsík. Má to viac vlasov, inak na nerozoznanie od Šimečku. Europoslanec. Rovnako... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik