ÚNIK informácií vyjde PANI DOKONALÚ Veroniku Remišovú draho! A MIRRI bude zase CÁLOVAŤ
28 | 11 | 2023 I Dušan Janek

Podarený projekt bývalej ministerky investície, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) nezostal nepovšimnutý. Budú sa nim totiž zaoberať orgány činné v trestnom konaní a „zlepšovanie digitálnych zručností seniorov a distribúcia tabletov seniorom“, ktorý jej rezort spustil počas jej pôsobenia v kresle ministerky čelí pokute.

Bude sa Remišová brániť, alebo dá od všetkého ruky preč?

Dnes už opozičná poslankyňa, ktorá si ale svoje postavenie v politike evidentne neuvedomuje, bude musieť trestu za to čo napáchala čeliť. Martin Dvorčák, riaditeľ odboru komunikácie MIRRI zdvíha varovný prst, keď uvádza, že „... Remišovej sebapropagačný časopis a následne tablety pre seniorov ju vyjdú draho.“ A to sme nespomenuli ešte situáciu, keď rozdávala Remišová tablety i deťom z rómskych osád. Tie putovali za pár eur priamo do záložní.

Informácie o šafárení na ministerstve unikajú ako cez deravé sito. Konečne...

Pseudopolitička nikdy neohurovala spoločnosť svojou dôslednosťou. Tak sa stalo, že pri jej projekte vyšli najavo nepriaznivé skutočnosti. Patril medzi ne i únik dôverných údajov o senioroch. Tí boli v podstate obeťou jej blahosklonných skutkov. Profesionalita ex-ministerky spôsobila aj únik informácií týkajúcich sa mnohých dohôd, ktoré jej rezort zverejnil v Centrálnom registri zmlúv. Pokuta za toto nedopatrenie dosahuje výšku 8. 600 €.

Ďalšia faktúra. A ďalšia. A ďalšia

“Dostali sme ďalšiu faktúru za amaterizmus bývalého vedenia, na ktorú sa poskladajú občania tohto štátu. V úrade som ešte len zopár týždňov a už sa nám na stole hromadia rozhodnutia rôznych inštitúcií, ktoré zisťujú pochybenia a prešľapy v projektoch a zmluvách bývalého vedenia. Najskôr to bol Remišovej sebapropagačný časopis, teraz sú to tablety pre seniorov. Chyby v Remišovej práci sme v minulosti nahlas kritizovali a dnes, keď za ne naše ministerstvo dostáva tisícové pokuty, sa ukazuje, že táto kritika bola opodstatnená,” vyhlásil minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

Veronika Remišová nikdy netrpela dôslednosťou

Pokutu, ktorá je predvianočným darčekom od Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky budú musieť zaplatiť iní. Veroniky Remišovej sa to s najväčšou pravdepodobnosťou týkať nebude. Aspoň si to myslí... Či? Uverejnenie osobných údajov dotknutých osôb v rozsahu dátumu narodenia, adresy trvalého pobytu, kontaktných údajov (e-mail, telefónne číslo) bez primeraného právneho základu je nelegálnym aktom.

Seniori sú citlivou súčasťou obyvateľstva. Zákon nad nimi drží ochrannú ruku.

Raši uviedol, že “...v čase, keď sú seniori hlavnou cieľovou skupinou najrozličnejších podvodníkov a prichádzajú kvôli nim o svoje celoživotné úspory, sa nemôže stať, aby unikali ich najcitlivejšie údaje. A už vôbec nie, aby takéto fatálne chyby robil štát.”

Michelko by mal dostať metál! Diskutovať s PALLAS ATÉNOU REMIŠOVOU je mozgu NEBEZPEČNÉ
V Sobotných dialógoch dnes bola Veronika Remišová, a tak som to vydržal počúvať presne 10 sekúnd a hneď som vypol. Deväť z desiatich lekárov sa zhoduje, že ak počúvate Veroniku dlhšie ako dve minúty, začne vám odumierať mozog. Smeje sa na sociálnej... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik