SĽUB, KTORÝ VLÁDA DALA, SPLNÍ. Dôchodcovia sa môžu tešiť
29 | 11 | 2023 I Dušan Janek

Jednorazový príspevok, na ktorý našla vláda 220 miliónov eur, začnú dostávať dôchodcovia už za tri dni. Splnili tým svoje slovo, ktoré dali minulý týždeň. Od 1. decembra získa jeden a pol milióna poberateľov sumu v termíne, v ktorom dostávajú svoj príspevok pravidelne.

Peniaze ešte pod stromček

Zvláštny príspevok bude vyplácaný takým spôsobom, že ho prijímatelia dostanú najneskôr do 20. decembra. Tí, ktorí ho zvyknú dostať až po neskoršom termíne tak nebudú musieť čakať a bude im vyplatený skôr, ako to býva u nich pravidelné. „Vyplatenie je automatické, poberatelia nemusia o nič žiadať“, informoval o situácii hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.

Penzia vyplácaná do cudziny bude vyplatená osobitne

Poberateľom dôchodku, ktorým Sociálna poisťovňa vypláca dôchodok mimo našej republiky, konkrétne ide o krajiny EHS alebo Švajčiarskej konfederácie, pribudne na účet 300 € samostatne. Nebude to v rovnakom dátume v akom im je vyplácaná pravidelná penzia, no taktiež to bude najneskôr do 20. decembra.

Dôchodky dostanú všetci, ktorí na ne majú právo

Všetci príjemcovia dôchodkov, nevynímajúc príjemcov starobných, predčasne starobných, invalidných, sociálnych a pozostalostných dôchodkov ich získajú do 20. decembra 2023. 

Maximálna výška trinástej penzie bude 300 €. Získajú ju tí, ktorí poberajú penziu do výšky 268, 88 € a menej. Tým, ktorí dostávajú dôchodok v rozmedzí 268,89 až 963,32 € bude poskytnutá suma až do jej minimálnej výšky, teda 50, 01 €. Poberatelia dôchodkov od sumy 963, 33 € a viac dostanú v tento mesiac trinásty dôchodok maximálne vo výške 50 €.

Dôchodcovia POZOR! Pellegrini má DOBRÉ SPRÁVY (VIDEO)
Dobrá správa pre dôchodcov! Všetci dostanú k doterajšej sociálnej dávke pred Vianocami ďalších 300 eur. Informoval o tom na sociálnej sieti predseda parlamentu Peter Pellegrini. Šéf Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini dnes na... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik