Putin zas pohrozil! Nás nerozbijete!
29 | 11 | 2023 I Milan Laca

Putin: Pokusy o zasiatie etnickej nenávisti budeme považovať za agresiu.

Ruský prezident hovoril o túžbe Západu rozkúskovať a vyplieniť Rusko.

Nedovolíme!

Prezident Vladimir Putin počas prejavu na zasadnutí Svetovej ruskej ľudovej rady povedal, že Rusko bude považovať za agresiu akékoľvek provokácie, zamerané na medzináboženské a medzietnické konflikty. Poznamenal, že ruské vedenie bude „reagovať na takéto vonkajšie zasahovanie“. Ruský prezident je presvedčený, že Západ „potrebuje rozkúskovať a vyplieniť“ Rusko.

NATO pochopilo realitu? Nepodceňujme Rusko!
Rusko netreba podceňovať! Dajme si pozor! Stoltenberg pred stretnutím ministrov NATO upozornil na nebezpečenstvo podcenenia Ruskej federácie. Nič nedosiahli! Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg na tlačovej konferencii pred stretnutím... Čítať ďalej
27 | 11 | 2023 | Milan Laca

Ani silou, ani inak

„Nedá sa to urobiť násilím? Potom musíme zasiať zmätok,“ uzavrel prezident. „Chcem ešte raz zdôrazniť, že akékoľvek pokusy zasiať etnickú a náboženskú nenávisť, rozdeliť našu spoločnosť, sú zradou, zločinom proti celému Rusku,“ povedal Vladimir Putin.  

Obviňuje

Podľa prezidenta, Západ „nepotrebuje takú veľkú mnohonárodnostnú krajinu ako Rusko“, keďže rozmanitosť a jednota kultúr a etnických skupín „jednoducho nezapadá do logiky západných rasistov a kolonialistov“. "Preto znova spustili starý verklík: hovoria, že Rusko je väzením národov a samotní Rusi sú otroci," povedal Vladimir Putin. Pripomenul aj „krvavé ohniská“ konfliktov, ktoré vznikli najskôr po rozpade Ruskej ríše a potom ZSSR, ktoré nielenže „stále tlejú, ale niekedy vzplanú s obnovenou silou“.

Koniec jednej hegemónie! USA na konci s dychom?
Sachs: Hegemónia USA prestala existovať. Vplyv Spojených štátov na svetovú politiku a ekonomiku výrazne klesol, hegemónia už neexistuje, povedal v rozhovore pre RIA Novosti americký ekonóm a profesor Kolumbijskej univerzity Jeffrey... Čítať ďalej
26 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik