PEKLO NA CESTÁCH: Doprava kolabuje, o život prišlo mladé dievča! (FOTO)
28 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Aktuálne počasie spôsobuje mnohým vodičom problémy na cestách. Na trase Korytárky a Hriňová viacerí vodiči hlásia úsek ako neprejazdný. Kalamita spôsobila patálie aj v ďalších častiach Slovenska. Pri dopravnej nehode pri obci Jelenec zomrela 18-ročná spolujazdkyňa.

Najhoršia situácia je, ako hlásia meteorológovia z imeteo.sk, v Košickom kraji. V tejto oblasti spadli desiatky cm snehu. Množstvo úsekov je neprejazdných, resp. prejazdných s ťažkosťami.  Na týchto úsekoch si dajte pozor: Medzi Spišskými Hanušovcami a Slovenskou Vsou, na Soroške je úsek neprejazdný, v celom okolí sú hlásené neupravené cesty, medzi Moldavou nad Bodvou a Košicami, medzi Slanským Novým Mestom a Slancom, v Košiciach na Sečovskej v smere na Herliansku, na D1 medzi Bidovcami a Košicami.

Tragická nehoda sa stala dnes aj v obci Jelenec. Záchranné zložky boli dnes v ranných hodinách vyslané k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste I/65 v danej obci.

“18 – ročná vodička vozidla Volkswagen Golf pravdepodobne dostala s vozidlom šmyk, narazila do vozidla Seat Alhambra a následne do stromu. Pri dopravnej nehode žiaľ spolujazdkyňa z VW Golf utrpela zranenia nezlučiteľné so životom a ďalšie dve sa zranili. Policajti vodičov podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom,” informujú policajti.

Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina sú predmetom vyšetrovania nitrianskej dopravnej polície.

 

Na Slovensko v noci dorazila prvá várka výraznejšieho sneženia. A spôsobuje množstvo dopravných problémov. Dopravnú nehodu kvôli kalamite hlásia aj na Gruzovčiku. Kvôli hustému sneženiu uzatvorili napríklad aj horský priechod Donovaly pre vozidlá nad 10 metrov. Uzávierka je v platnosti ešte aj teraz. Aj vodiči prechádzajúci cez Domašu hlásia problémovú vozovku. 

Vodiči hlásia problémový úsek v okrese Turčianske Teplice. “Slovenské Pravnom smer Abramova, akurát idú vyťahovať pri Polerieke,” píšu na sociálnej sieti.

Pre husté sneženie sú pre nákladnú dopravu uzavreté horské priechody Donovaly i Dobšiná. Počasie komplikuje aj dopravu na Muránskej planine, úplne uzavretý je horský priechod Dielik medzi Muráňom a Tisovcom.

KALAMITA NA GEMERI! Na Soroške sa skrížili kamióny, v kolónach uviazli autá, autobusy aj posypové vozidlá
Nočné sneženie poriadne prekvapilo vodičov na Gemeri, informuje portál tvnoviny.sk. Obzvlášť ťažká bola v súvislosti s poveternostnými vplyvmi situácia na horskom priechode Soroška, neďaleko Rožňavy. Už od skorého rána sa tam skrížilo viacero... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik