AKTUALIZOVANÉ Horský priechod Soroška pre nákladnú dopravu uzavreli
28 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Horský priechod Soroška v okrese Rožňava je pre nepriaznivé počasie a husté sneženie pre nákladnú dopravu uzavretý. V úseku sa tvoria aj kolóny vozidiel. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

"Na ceste R4 za hraničným priechodom je premávka smerovaná do jedného jazdného pruhu až po Kechnec. Horský priechod Slanec je prejazdný, doprava je však na mieste regulovaná policajtmi," dodala.

Aktuálne sa na cestách v Košickom kraji nachádza vrstva utlačeného snehu a naďalej husto sneží, čo podľa jej slov spôsobuje šmýkanie vozidiel. Na cestách sa tvoria kolóny, pričom niektoré sú spôsobené škodovými udalosťami vozidiel. Vážne ani tragické dopravné nehody na cestách Košického kraja doposiaľ nezaznamenali.

Polícia apeluje na vodičov, aby v aktuálnych nepriaznivých poveternostných podmienkach zvážili nutnosť svojej cesty. "V prípade, že nie je možné cestu odložiť, uberte nohu z plynu, dodržiavajte potrebné rozostupy medzi autami a zbytočne neriskujte neprimeranými manévrami s vozidlom," dodala Ivanová.

KALAMITA NA GEMERI! Na Soroške sa skrížili kamióny, v kolónach uviazli autá, autobusy aj posypové vozidlá
Nočné sneženie poriadne prekvapilo vodičov na Gemeri, informuje portál tvnoviny.sk. Obzvlášť ťažká bola v súvislosti s poveternostnými vplyvmi situácia na horskom priechode Soroška, neďaleko Rožňavy. Už od skorého rána sa tam skrížilo viacero... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik