Pellegrini má SPOJENCA - Kollára: MAJTE ROZUM, veď toto nechcú ani od amerického prezidenta!
28 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Boj pred prezidentskými voľbami bude ostrý. Ukazuje sa to už teraz, keď sú známe prvé mená. Niektorí svoju kandidatúru už ohlásili, iní sa k nej zatiaľ nehlásia, no je, ako sa hovorí, verejným tajomstvom. Hoci môže byť všetko inak, za hlavných kandidátov sú zatiaľ považovaní Ivan Korčok ako občiansky kandidát a Peter Pellegrini (Hlas-SD).

Korčok má mohutnú podporu opozičných politikov. Petra Pellegriniho preto vyzval, aby sa vzdal postu predsedu parlamentu, keďže bude kandidovať za prezidenta aj on. Počass víkendu medzi nimi prebehla ostrejšia výmena názorov, na ktorú reaguje aj Pellegriniho predchodca vo funkcii, Boris Kollár (Sme rodina).

Korčok má prezidentskú podporu

Kariérny diplomat a niekdajší minister zahraničných vecí Ivan Korčok má ako občiansky kandidát podporu bývalého prezidenta Andreja Kisku.

„Za slušné Slovensko, ktoré obstojí ako rovnocenný hráč nielen v Európe. Boj o prezidenta, za ktorého sa ako národ nebudeme musieť hanbiť, ktorý ukázal, aké hodnoty si cení a nebude stáť na strane vládnej mafie. Držme si palce,“ okomentoval 2. novembra na Facebooku Andrej Kiska sken petičného hárku, ktorým podpísal návrh za kandidáta Ivana Korčoka na funkciu prezidenta SR pre voľby, ktoré sa budú konať v roku 2024. Ešte predtým, v lete na festivale Pohoda mu vyjadrila podporu aj Zuzana Čaputová.

Odstúp!

Kandidát progresívcov je pobúrený z toho, že si jeho najväčší súper, predseda Národnej rady Slovenskej republiky dáva načas s ohlásením kandidatúry na post hlavy štátu. Jasne tým dáva najavo, že je neskúseným politikom. Korčok vypustil do éteru i vyjadrenie, že by sa Peter Pellegrini mal vzdať svojej funkcie predsedu NR SR. Pellegrini na to reaguje vyhlásením, že sa ešte nemieni ničoho vzdávať. Má právo hovoriť sám za seba, či bude kandidovať a je v jeho kompetencii, aby sa vyjadril k presnému dátumu konania prezidentských volieb.

Kiska podpísal petíciu za Korčoka. Heredoš podpis vysvetlil
Andrej Kiska ešte stále verí vo svoj prezidentský výtlak. Na Facebooku sa totiž pochválil svojou podporou prezidentskej kandidatúre Ivana Korčoka, čo zaujalo aj aktivistu Mira Heredoša. Ten si myslí, že Kiska má na svoju podporu vážny dôvod. A... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Nevie, čo hovorí

„Ukazuje sa politická neskúsenosť Korčoka, ktorý takéto vyhlásenie dal bez toho, aby si uvedomil, čo hovorí. Žiaden konflikt záujmov tu nie je, len si splním svoju ústavnú povinnosť vyhlásiť termín volieb,“ stojí si za svojim Peter Pellegrini.

"Takto to nefunguje," reaguje na amatérske konanie Korčoka. Táto skutočnosť sa však Korčokovi páčiť nebude a nemieni Pellegriniho vyjadrenia akceptovať. Považuje to za nečestné konanie. „Nerozumie rečiam o zneužívaní funkcie,“ dodal predseda NR SR. Bol by neskúsený Korčok dostatočne erudovanou osobnosťou na to, aby zvládal funkciu prezidenta?

Markíza | Pellegrini - Korčok

Buďme normálni

K verbálnej roztržke Pellegriniho a Korčoka sa vyjadril aj Boris Kollár, Pellegriniho predchodca vo funkcii. Ten si myslí, že Pellegrini sa mandátu nemá prečo vzdať a aj o post prezidenta má plné právo uchádzať sa aj z tohto postu.

„Lebo nikto nikdy nevyzval žiadneho prezidenta, keď šiel kandidovať opäť, aby položil mandát prezidenta a nekampaňoval z prezidentskej limuzíny. Takúto blbosť nechcú ani od amerického prezidenta a nikdy žiadne médiá, ani politici ci NGO to nepožadovali ani od slovenského prezidenta keď kampaňoval a opäť sa uchádzal o tento post,“vysvetlil na Facebooku svoj postoj Boris Kollár s prosbou – buďme normálni.

Predvolebný boj bude OSTRÝ! PING-PONG medzi Pellegrinim a Korčokom GRADUJE
Absolútna Korčokova politická neskúsenosť! Prezidentský kandidát Ivan Korčok ukazuje svoju politickú neskúsenosť, keď vyzýva predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD), aby odovzdal funkciu, ak by kandidoval za prezidenta. Uviedol to v... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!