Blanár: Slovenská politika ohľadom NATO sa s príchodom novej vlády nemení
28 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Slovensko bude naďalej vynakladať dve percentá hrubého domáceho produktu (HDP) na obranu tak, ako to stanovuje Severoatlantická aliancia (NATO). V utorok to na rokovaní Severoatlantickej rady v Bruseli vyhlásil slovenský minister zahraničných vecí Juraj Blanár. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

"Slovenská politika ohľadom NATO sa s príchodom novej vlády nemení. Našou prioritou je rozvíjanie vlastných obranných spôsobilostí, zvlášť v oblasti protivzdušnej obrany. Sme si vedomí, že bez adekvátneho zdrojového krytia nebude nič z toho možné, preto budeme pokračovať v záväzku vynakladať na obranu 2 % HDP," vyhlásil Blanár.

Šéf slovenskej diplomacie na okraj Rady rokoval so svojím ukrajinským náprotivkom Dmytrom Kulebom. Slovensko podľa Blanára podporuje zvrchovanosť a územnú celistvosť Ukrajiny v medzinárodne uznaných hraniciach. "Ich akákoľvek násilná zmena vytvára medzinárodný precedens, ktorý je pre nás neakceptovateľný," poznamenal.

Blanár tiež dodal, že SR má záujem o povojnovú obnovu Ukrajiny. Rekonštrukcia vojnou zničeného suseda podľa neho predstavuje pre Slovensko a Ukrajinu veľkú príležitosť pre rozvoj a zintenzívnenie vzťahov. Zároveň potvrdil, že Slovensko bude pokračovať v humanitárnej pomoci Ukrajine.

Už poznáme novú cenu plynu: ROZHODNUTIE ÚRADU JE ŠKANDALÓZNE! Hovorí Saková
Ľudia nemusia mať obavy! Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) schválil pre SPP ceny plynu od Nového roka. S týmto rozhodnutím však nesúhlasí ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas SD). Prví hráči na trhu s plynum potvrdzujú to, pred... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik