Nová vláda bude diskutovať o znížení dôchodkového veku, naznačil štátny tajomník B. Ondruš
27 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Nová vláda bude uvažovať o znížení stropu dôchodkového veku. V relácii Otvorene s Annou Vargovou to uviedol štátny tajomník rezortu práce Branislav Ondruš (Smer-SD). V krajinách OECD máme najnižší vek dožitia v zdraví, tvrdí.

„Rastie nám priemerný vek dožitia, ale nerastie nám priemerný vek dožitia v zdraví. V krajinách OECD máme najnižší vek dožitia v zdraví,“ vyhlásil Ondruš. Dodal, že Slovensko má aj najkratší penzijný vek v zdraví.

„Riešenie, že ušetríme na starobných dôchodkoch a potom nám to vyskočí na invalidných dôchodkoch, tak to nie je žiadne riešenie, ani z hľadiska udržateľnosti penzijného systému,“ zdôraznil Ondruš.

Štátny tajomník obhajoval aj zmeny rodičovského dôchodku. Súčasný systém podľa neho nastavili neférovo a diskriminačne.

Ondruš zdôraznil, že vláda nezabúda ani na ostatné skupiny ľudí a budúci rok predstaví opatrenia zamerané na všetkých chudobných ľudí.

Gašpar oznámil meno nového policajného prezidenta
Tak, ako bolo už zrejmé zo slov ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka, novým policajným prezidentom bude ostrieľaný Ľubomír Solák. Prejde ešte finálnou verbálnou previerkou, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa už táto voľba nezmení. Médiá tradične... Čítať ďalej
27 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik