AKTUÁLNE Šutaj Eštok podáva trestné oznámenie pre poskytnutie ochrany čurillovcom
27 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) podáva trestné oznámenie pre okolnosti poskytnutia ochrany tzv. čurillovcom. Informoval o tom na sociálnej sieti.

"Na Generálnu prokuratúru som podal trestné oznámenie na skupinu osôb pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, v súvislosti s okolnosťami ohľadom podaných žiadostí o poskytnutie ochrany pre vybrané osoby. Ochrana, ktorá bola týmto osobám poskytnutá, je podľa mňa nezákonná a došlo v tomto prípade k spáchaniu trestného činu," vysvetľuje minister Eštok.

Dopĺňa, že podmienky, za akých sa čurillovci dostali k ochrane zo strany Úradu špeciálnej prokuratúry SR, by mali byť prešetrené. "Rozumiem, že agenda Úradu na ochranu oznamovateľov je nová, no aj tu treba striktne dodržiavať zákon. Zákon musí platiť pre všetkých rovnako a je dôležité, aby každý štátny orgán dodržiaval pravidlá fungovania právneho štátu a aj udeľovanie ochrany zo strany ÚŠP či Úradu na ochranu oznamovateľov malo svoje opodstatnenie."

Poslanec SMER - SSD: Hanbite sa, pán Dírer! A už nikdy nelezte pred kameru!
"Dírer šíri chorobnú nenávisť voči seniorom - dokedy ho bude TA3 trpieť?" Pýta sa na sociálnej sieti podpredseda parlamentu a poslanec za stranu SMER - SSD, Ľuboš Blaha. Moderátor televízie TA3 sa môže podľa Blahu hanbiť a už by nikdy nemal liezť... Čítať ďalej
26 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik