Pápež František má opäť veľké zdravotné problémy
26 | 11 | 2023 I Mária Sliacka

PápežFrantišek má opäť veľké zdravotné problémy. V nedeľu (26.11) nebol schopný ani predniesť tradičnú nedeľnú modlitbu z okna paláca na Námestí svätého Petra.

Pápež František kvôli zdravotným problémom nečítal dnešnú tradičnú modlitbu z okna paláca na Námestí svätého Petra, ale z kaplnky vo svojej vatikánskej rezidencii. Dočítať ju však musel jeho pomocník, informoval denník Pravda.

Musel navštíviť nemocnicu

Pápež  predtým absolvoval v rímskej nemocnici vyšetrenie, ktoré podľa Vatikánu vylúčilo pľúcne komplikácie. Náchylnosť na tento druh zdravotných problémov súvisí s tým, že keď mal pápež 21 rokov, prekonal zápal pohrudnice a prišiel o časť pľúc.

Na videozázname kašlal a mal obviazanú ruku

Osemdesiatosemročný pápež  František sa prihovára vždy v nedeľu k veriacim na Svätopeterskom námestí. Dnes ho musel zastúpiť biskup Paolo Braida. Veriaci modlitbu mohli sledovať na obrazovkách na Svätopeterskom námestí alebo na webových stránkach Vatikánu. František na videozázname kašľal a mal obviazanú ruku. Povedal, že má problém so „zápalom pľúc“.

Ďakoval za prímerie

V modlitbe pápež ďakoval aj za prímerie v bojoch medzi Izraelom a radikálnym palestínskym hnutím Hamas. Takisto poďakoval za prepustenie niekoľkých rukojemníkov.

V júni podstúpil brušnú operáciu

V júni pápež podstúpil brušnú operáciu. Z operácie sa úplne zotavil. Začiatkom novembra však vynechal čítanie pripraveného prejavu na stretnutí s európskymi rabínmi. Dôvodom bolo nachladnutie. Vzápätí sa však pri stretnutí s deťmi zdal byť v dobrej kondícii.

Zúčastní sa klimatickej konferencie?

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi sa má 1. až 3. decembra zúčastniť klimatickej konferencie COP28 v Dubaji. Konferencia sa koná od 30. novembra do 12. decembra. Na konferencii sa očakávajú  celodenné bilaterálne stretnutia so svetovými lídrami. Zvládne ju pápež absolvovať bez problémov?   

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik