Nedeľa s Dírerom! O alternatíve, "úbohých" novinároch, aj Pellegrinim
26 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Richard Dírer v diskusnej politickej relácii TA3 V politike, posplietal v úvode o všetkom, o čom sa len dalo. Spomenul "úbohých" novinárov, ktorí sú v parlamente ako sliepky v zlom klietkovom chove, nezabudol na alternatívu a v závere svojho vstupu musel aj predsedu parlamentu Petra Pellegriniho. Hosťami ale boli minister životného prostredia Tomáš Taraba a Martina Holečková, predsedníčka poslaneckého klubu KDH.

"Už druhý týždeň sú novinári v parlamente ako sliepky v zlom klietkovom chove. Svoju prácu môžu robiť buď v presklenej knižnici, alebo v tlačovkovej miestnosti," začal svoju slávnu minútu Richard Dírer.

Na obrázovkách podľa Dírera dochádza k bizarným záberom, keď môžeme vidieť naraz niekoľko redaktorov z konkurenčných televízií tlačiacich sa v jednom zábere.

"Takéto výsledky nám priniesli opatrenia šéfa parlamentu, Petra Pellegriniho (HLAS - SD)," hovorí Dírer. 

A pripomína aj správanie Igora Matoviča. Podľa neho tak Peter Pellegrini urobil na základe nevhodné správania sa Igora Matoviča a nemieni to zmeniť, kým hnutie nebude garantovať, že sa jeho predseda nebude ďalej takto správať. 

Podľa Dírera ide o zadanie, ktoré zatiaľ nevyzerá žeby sa v blízkej dobe vyriešilo. "Teda, žeby ho predseda parlamentu vyriešil, lebo úlohou médií to naozaj nie je" nezabudol dodať Richard Dírer v úvode relácie TA3 V politike.

"Keby sme chceli konšpirovať," pokračoval Dírer, čo je podľa neho v koalícii moderné, tak by sa podľa neho núkalo vysvetlenie, či za tým nebol náhodu úmysel, aby médiá neotravovali poslancov zbytočnými otázkami.

Takéto vysvetlenie by bolo podľa Dírera v jednom šíku s nastaveným trendom útokov voči médiám a novinárom, či snahe postaviť médiá proti sebe i rozdeľovaním na nepriateľské a tie dobré, alternatívne.

"Áno, útoky voči médiám a novinárom sú teraz moderné a u niektorých skupín občanov aj zaberajú," perlil Dírer ďalej.

"Ale či je to naozaj práve to, čo pomôže Petrovi Pellegrinimu v prezidentských voľbách, ak sa rozhodne kandidovať?" Položil na záver rečnícku otázku a privítal hostí relácie V politike: TomášaTarabu, ministra životného prostredia SR, nominanta SNS a Martinu Holečkovú, predsedníčku poslaneckého klubu KDH.

Takto sa správal Igor Matovič v NR SR

OSTRÁ POTÝČKA v NR SR pred novinármi: Pustili sa do seba Matovič s Mažgútom! 

Poriadne ostrá hádka vo foyer parlamentu! Novinári sa stali svedkami "pretláčania sa" dvoch poslancov. Tentokrát sa do seba pustili líder hnutia Slovensko Igor Matovič  a poslanec za Smer-SD Ján Mažgút. Padali aj hrubé výrazy!

Vo foyer NR SR sa zdržujú nielen politici, ale aj médiá. Konfrontácia medzi jednotlivými poslancami sa tak zákonite stáva verejnou. To si, pravdepodobne, aktéri dnešného výstupu poriadne neuvedomili. Matovič a Mažgút sa mali pôvodne podieľať na živom vstupe RTVS, ale nakoniec všetko dopadlo inak, informujú Noviny PLUS.

Padali aj hrubé výrazy

Namiesto spoločnej debaty sa pustili do konfliktu. Obaja poslanci sa dostali do konfliktu, ktorý bol pokračovaním ich stretu na brífingu pred Úradom vlády SR. ​

Video v článku:

OSTRÁ POTÝČKA v NR SR pred novinármi: Pustili sa do seba Matovič s Mažgútom! (VIDEO)
Poriadne ostrá hádka vo foyer parlamentu! Novinári sa stali svedkami "pretláčania sa" dvoch poslancov. Tentokrát sa do seba pustili líder hnutia Slovensko Igor Matovič a poslanec za Smer-SD Ján Mažgút. Padali aj hrubé výrazy! Vo foyer NR SR sa... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Takto reagoval Peter Pellegrini, ktorý s noblesou sfúkol Igora Matoviča (VIDEO)

"Od poslaneckého klubu OĽaNO očakávam sľub, že sa incidenty ako ten dnešný v hlavnej úlohe s poslancom Matovičom nebudú opakovať. Ak chcete vedieť, čo sa v parlamente presne stalo, pozrite si video," dodal predseda parlamentu Peter Pellegrini.

Video nájdete v článku:

Peter Pellegrini s noblesou sfúkol Igora Matoviča (VIDEO)
Poriadne ostrá hádka vo foyer parlamentu! Novinári sa stali svedkami "pretláčania sa" dvoch poslancov. Tentokrát sa do seba pustili líder hnutia Slovensko Igor Matovič a poslanec za Smer-SD Ján Mažgút. Padali aj hrubé výrazy! INCIDENT S POSLANCOM... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik