"Korunným princom" v SaS môže byť skutočne Grőhling
28 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Po tom, ako Richard Sulík v októbri oznámil, že v marci končí na poste predsedu SaS sa špekulovalo o niekoľkých menách jeho nástupcu. Hovorilo sa o ambíciách Márie Kolíkovej, ale aj o Branislavovi Grőhlingovi. Ten v aktuálnom rozhovore pre Topky svoj záujem postaviť sa na čelo hnutia nevylúčil.

Hoci svoju kandidatúru na post predsedu strany nevyvrátil ani nepotvrdil hovorí o svojej jasnej vízií. Stále sa však drží toho, že šancu má každý člen, takže do termínu, ktorý si strana stanovila na podávanie kandidátok, sa môžeme len domnievať. Vysvetlil tiež, prečo Sulík z postu odchádza a že si uvedomuje jeho podporu. Grőhling v rozhovore pre Topky skonštatoval, že rozumie regiónom a nazrel aj do „vešteckej gule“, pretože má svoju víziu aj pre aktuálnu vládu.

Nič nie je isté

Veľký boj o tento post však neočakáva. Členovia poznajú termín, dokedy môžu odovzdať kandidatúry a voľba na sneme bude tajná.

„Dôležité bude, aby Saska do budúcnosti rástla. Budem presadzovať, aby sme sa s členmi dohodli na spoločnej vízii a potvrdili naše hodnoty. Dôraz kladiem na tri veci. Aby sme sa otvorili novým ľuďom po odbornej stránke a ešte viac sa venovali regiónom. A treťou vecou je solidárnosť, ktorú máme v sebe a musíme ju prezentovať,“ naznačuje Grőhling s tým, že nech sa do volieb prihlási každý, kto má ambície a víziu do budúcna. Jeho kandidatúru však netreba brať ako samozrejmosť.

SLOVÁCI SÚ DEBILI, vybľakoval MATOVIČ… A Slováci podávajú trestné oznámenia
Slováci sú debili, mimoriadne hlúpi debili! Vykrikuje Matovič kade chodí a na konci dňa berie od nich za to peniaze. Vzali mu „HRAČKU SLOVENSKO“, lebo nerešpektoval pravidlá, a on za to nadáva Slovákom… Nie sebe, ale Slovákom… Zlostné prskanie... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Sulík má podporu stále

Poslanec vyvracia aj kuloárne reči, že Sulík odchádza kvôli neúspechu vo voľbách. Dostal v nich 80-tisíc hlasov, voličskú podporu teda má. Príčina je inde.

„Dlhodobo spomína, že jeho etapa končí a rád by predsedníctvo odovzdal niekomu ďalšiemu. Richard Sulík by mal podľa môjho názoru zostať členom a súčasťou Sasky. Mal by zostať tímlídrom pre hospodárstvo a garantom pre náš program, ktorý by do budúcna mal byť našou DNA,“ vysvteľuje Grőhling. Očakáva, že nasledujúce štyri roky čaká „generačná výmena“ niekoľko ďalších strán.

Saska

Sulík ho podporuje

Poslanec síce podporu doterajšieho predsedu vníma, no prízvukuje, že kandidovať môže ktorýkoľvek člen. Ako dôležitú vidí zhodu na vízii do budúcnosti.

„Som súčasťou Sasky osem rokov. Zažil som opozíciu, koalíciu a teraz sme opäť v opozícii. Rovnako si spomínam aj na otrasy Sasky a jednotlivé odchody. Poznám každého jedného člena a som súčasťou predsedníctva. So Saskou žijem a poznám všetky jej dobré stránky, ale aj tie zlé,“ vysvetľuje Grőhling s tým, že aj od toho sa bude tá jeho vízia odvíjať. Štiepenia, ktoré SaS v minulosti zažila podľa neho nie sú na škodu, keďže aktuálne má každý v SaS možnosť prezentovať svoj osobný názor, no pri hlasovaniach sú jednotní.

PREDVOLEBNÉ PRIESKUMY hovoria jasne! IVAN KORČOK to vidí inak
Psychický daltonizmus, evidentná porucha Ivana Korčoka. Farbosleposť – daltonizmus býva väčšinou diagnostikovateľná odborníkom na oftalmológiu, čiže očné lekárstvo. Potom je tu však iný variant tejto choroby. Tomu sa venujú skôr špecialisti na... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Myslí si, že rozumie regiónom

„Vyše 20 rokov chodím do regiónov. Poznám riaditeľov škôl, starostov a primátorov na celom Slovensku a problémy, ktoré riešia. Saska vždy prezentovala podporu regiónov, lebo si myslíme, že sú veľmi dôležité. Aj v rámci ministerstva školstva z akýchkoľvek ušetrených peňazí z eurofondov sme prostriedky posielali regiónom,“ hovorí bývalý minister, podľa ktorého sú regióny ich DNA aj napriek tomu, ze v parlamentných voľbách regióny neboli priorita a prezentovali skôr parlamentnú politiku

„Bol by som rád, keby sme sa aj v tomto otvorili a začali sa venovať komunálnej politike. V regiónoch máme osobnosti, ktoré majú čo ponúknuť,“ myslí si.

Ficova vláda štyri roky vydrží

Exminister školstva si myslí, že ju udrží pokope korupcia a ochrana ich ľudí. Hovorí tiež, že toto PVV je PVV strany Smer a Robert Fico sa podľa neho netají ambíciami pohltiť Hlas, keďže Peter Pellegrini podľa neho bude kandidovať na prezidenta.

Na snímke zľava predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini, predseda Smer-SD Robert Fico a predseda strany SNS Andrej Danko, ktorí podpísali koaličnú dohodu v Bratislave v pondelok 16. októbra 2023. Foto: TASR

„A povedzme si pravdu, že potom pohltí aj SNS, lebo Andrej Danko sa tiež netají, že pôjde do europarlamentu,“ prorokuje Grőhling.   

Europoslankyňa Ďuriš Nicholson sa pustila do ministerky a ministrov! Vraj pokrytci!
Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholson sa na sociálnej sieti pustila do ministerky kultúry a ministrov koalície. Opozíciu nespomenula ani slovkom. Členov koalície nazvala: "...Oranžoví pokrytci"! A to všetko iba preto, že chceli poukázať a vydvihnúť... Čítať ďalej
26 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!