Hlas ľudu: Lucia je Je taká užitočná ako šiesty prst na ruke
26 | 11 | 2023 I Mária Škultétyová

Dnes ani nebudem čítať správy zo Slovenska. Aby som si nepokazila náladu. Dnes sa chcem pochváliť malým víťazstvom.  Lucia, nebuď skromná!  To nie je tvoje malé víťazstvo. To, čo si ty dokázala, je obrovský úspech. Pamätaj, čo ti poviem. Raz budeš slávna, raz ti na Slovensku budú stavať sochy.

Keď čítam Luckine príspevky, som presvedčená, že bez bruselských úradníkov by sme ani nevedeli a nemohli žiť. A som šťastná, že aj my máme svoje želiezka v ohni.

Som šťastná, že tam máme Luciu Ďuriš Nicholsonovú. My si tu z nej robíme srandu, ale neviem si predstaviť, čo by sme bez nej robili. Je taká užitočná ako šiesty prst na ruke.

Som šťastná, že Lucia je nesmierne šťastná

Nie kvôli sebe, ale kvôli sto miliónom Európanov, ktorí budú  cestovať slobodnejšie a jednoduchšie. Lebo ona nie je len obyčajná europoslankyňa ako Beňová.  Neuteká pred hlasovaním, ani nestláča gombíky len tak mirnix dirnix. To by  som vedela aj ja, aj vy. Lenže ona  ich stláča tak,  aby sme sa mali lepšie. To by som nevedela ani ja, ani vy. A diskutovať civilizovane a na úrovni, odborne argumentovať a žalovať na Fica, tak to už vôbec nie.

My, čo si krpce obúvame, čo sa opitými mužmi necháme otĺkať, čo nás aj do sena zvalia, keď dostanú chuť, my, čo ani pravopis nevieme, ani spisovný jazyk nepoznáme, by sme to nedokázali.  A ten bruselský jazyk, ten  by bol nad naše sily.

Lucia je momentálne hlavnou spravodajkyňou Smernice o Európskom preukaze pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. A to je, panečku, čo povedať. 

Zdravotne znevýhodnení viac ako pätnásť rokov volajú po tejto legislatíve. Pätnásť rokov ich nikto v tom Bruseli nepočul. Tu príde naša Lucia a ide to. Čo navrhne, všetci  prijmú a sto miliónov Európanov bude cestovať slobodnejšie a jednoduchšie. Vďaka našej Lucii. A nám nevzdelaným tupcom je na smiech  ako Verona.

Povedzte to svojim zdravotne postihnutým

Povedzte aj tým, čo ich na požičanom vozíčku tlačíte, lebo na vlastný ešte nemajú nárok. Povedzte to ďalším ťažko postihnutým, invalidom, chorým, ktorí musia prosiť ľudí, aby im prispeli na drahý liek. Povedzte im, ako slobodne budú cestovať po Európe. Možno sa podaktorí od radosti aj na nohy postavia a pocestujú do Bruselu, aby poďakovali Lucii. A ak to nestihnú, tak jej to v najbližších voľbách s láskou a vďakou hodia.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik