ČAKÁ NÁS BIELE PEKLO! Európu zasiahne aj hlboká tlaková níž!
26 | 11 | 2023 I Dušan Janek

Ak máte radi fujavice, užijete si. Ak nie, nevychádzajte z domu. Stredná a Východná Európa bude totiž pochovaná pod snehom. Meteorológovia hovoria o extrémnej tlakovej níži PHIL. Tá bude prepisovať historické štatistiky.

Mysleli ste si, že sa nám vyhnú extrémne podmienky súvisiace so zimou? Mýlili ste sa. Pripravte sa na to, že nás už v najbližších dňoch čaká kalamita, na akú si dlho nepamätáme. Keď ste sa dnes pozreli už von oknom, mohli ste zbadať, že sa nám biela nádielka asi nevyhne. Do čoho sa prebudíme zajtra, môžeme len tušiť. A sneh nebude len na horách.

Portál imeteo.sk varuje pred snehovou kalamitou.

Rýchly nárast snehovej prikrývky

Hlboká tlaková níž PHIL, postupujúca z Grécka nad Bulharsko a Rumunsko sa preženie cez Čierne more postúpi nad Ukrajinu a Rusko. Nasledovať bude husté sneženie, ktoré k nám príde zo západu. Výška bielej prikrývky bude postupne stúpať.  Spolu s ňou sa nad Strednou a Východnou Európou preženie i víchrica.

Šoféri, pozor!

Viditeľnosť sa zníži na maximálnych 100 metrov. Postupne môže prísť aj k tomu, že sa dohľadnosť úplne stratí a cesty zaplaví biela tma. Úrady varujú a odporúčajú, aby sa vodiči vydali na cesty iba v najnutnejšom prípade, alebo vôbec. Počasie nehrá v ich prospech. Treba samozrejme počítať aj so snehovými jazykmi. Situácia sa podľa meteorológov stabilizuje až v pondelok ráno.  

Stredné, Severné a Východné Slovensko sú už pod snehom. Meteorológovia ale očakávajú sneženie aj na západnej časti Slovenska. Kalamita zasiahne s najväčšou pravdepodobnosťou celú našu krajinu. Zima teda rozprestrie nad celou našou krajinou svoje chladné dlane a do začiatku týždňa pocítime jej mrazivý dych. Nevyhne sa ani našim susedom za riekou Moravou.

Predpoveď počasia pre Slovensko na nedeľu 26. novembra
Dobré ráno! Meniny dnes oslavuje Kornel Gratulujeme! Bude polooblačno až oblačno, na severe miestami snehové prehánky. Teploty -2 až 3 stupne C. Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 0 až -3 a najvyššie denné teploty... Čítať ďalej
26 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik