Bývalý mainstream: Keď zlodej kričí "chyťte zlodeja"
26 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Karta sa nadobro obracia a tí, ktorí boli s dešpektom nazývaní „dezinformačnými médiami“ sa už dlhší čas dostávajú do popredia. Čím je tento jav výraznejší, tým menej zarába bývalý mainstream a vysychanie zdroja z reklamných peňazí je vždy veľký problém. Svoje o tom vedia aj Aktuality.

Tým sa len nedávno podarilo poprieť vlastnú informáciu spred niekoľkých rokov, aktuálne inzerentov otvorene varujú pred zničením reputácie. Prirodzene, že oni od toho dajú ruky preč. Na to tu už nejaký ten rok máme web, ktorý hodnotí dôveryhodnosť médií. V „inkvizičnej komisii“ sedia ... nuž, páni najpravdovravnejší redaktori.

Inzerentom hrozia prštekom

Aktuality sa vo svojom podcaste Pomenovanie pochybení dezinfowebov nie je poškodzovaním dobrej povesti, ale oprávnenou kritikouvenujú tzv. dezinformačným webom. Inzerentov varujú, že spojením svojej značky s takýmto webom môžu poškodiť svoju reputáciu.

O „pravdovravnosť“ v slovenskom mediálnom priestore dbá stránka konšpirátori.sk. Stránka pravidelne aktualizuje zoznam nepohodlných webov a „komisiu“, ktorá hodnotí jednotlivé médiá tvoria aj Matúš Ritomský (redaktor denníka SME), prípadne Tomáš Kriššák (áno, Gerulata), či spisovateľ Michal Hvorecký. Bývalým členstvom sa hrdia Martin Smatana či Martin Mác (Zoznam.sk), čestným členom je Alexej Fulmek (zakladateľ denníka SME).

ŠIMEČKOVE MÉDIÁ v mene LEBO FICO poprú aj samy seba (FOTO)
Napriek tomu, že v poradí štvrtá vláda Roberta Fica je takmer vymenovaná, Šimečkovým médiám nič nebráni v tom, aby o Ficových nominantoch šírili klamstvá. Tie sa pritom dajú vyvrátiť v ich vlastnej histórii. Nie je tomu inak ani v prípade Ladislava... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Kto tu dezinformuje?

Portál Aktuality.sk najskôr uverejnil článok s titulkom: Nový minister financií: Odchovanec Smeru a priateľ Roberta Fica, ktorý si súznie s komunistom Ľubošom Blahom. Ten však v priebehu dňa zmenili a nový titulok znie: Podržal kajúcnika Makóa, kampaňoval s Blahom a bude musieť zoškrtať miliardy. Kto je staronový minister financií, čo je zavádzajúce a zároveň komické. Autor článku Kamenickému v podstate nemal čo vytknúť a tak ho aspoň obvinil, že podržal multikajúcnika Ľudovíta Makóa. V máji 2019 to ozaj vyzeralo na Makóovo vymenovanie za riaditeľa Finančnej správy, no Kamenický pre tie isté Aktuality povedal, že o ňom, ako o nominantovi na tento post nikdy neuvažoval.

Zaradia medzi konšpi weby aj SME?

V utorok (14. novembra) denník SME na svojom kanáli na YouTube zverejnil zostrih videí pod názvom Kto je minister financií Ladislav Kamenický?, v ktorom bola proti ministrovi financií použitá aj nepravdivá informácia, podľa ktorej Kamenický rátal s Makóom na post riaditeľa Finančnej správy.

Na zoznam konspiratori.sk by mali pridať aj SME (VIDEO)
Minister financií Ladislav Kamenický (SMER - SD) je jeden z tých menej nápadných ministrov, hoci práve od rezortu, ktorý vedie, závisí chod celého štátu. Jeho život neponúka žiadne škandalózne momenty, ani kontroverzné rozhodnutia. Niektoré červené... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik