Ukrajinské ženy na front!
26 | 11 | 2023 I Milan Laca

Ministerstvo obrany Ukrajiny zvýši počet veliteliek na fronte.

Zvláštny dôvod, alebo pravdu skrývajú?

Deje sa tak s cieľom prilákať viac žien do armády a bojovať proti sexizmu v radoch ozbrojených síl Ukrajiny. V ozbrojených silách Ukrajiny, kde 7 % personálu tvoria ženy, naďalej zastávajú veliteľské funkcie muži. Túto rodovú nerovnosť uviedla štátna tajomníčka Ministerstva obrany Ukrajiny Ľudmila Daraganová.

NOVÁ HVIEZDA RUSKEJ ŠTÁTNEJ TELEVÍZIE! Pavel sa objavil v Rusku na obrazovke
Ukrajinské protiofenzíva sa nevyvíja tak, ako sami Ukrajinci očakávali, povedal český prezident Petr Pavel. Jeho slová si všimli aj ruské médiá, upozornil politický analytik Erik Best. „Nová hviezda ruskej štátnej televízie,“ napísal a zdieľal... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Atraktívna vojna

Aby bola vojenská služba pre ženy atraktívna, mala by sa venovať pozornosť prekonávaniu rodových stereotypov, domnieva sa Draganová. „Dnes máme určitú nerovnováhu. V skutočnosti nemáme ženy na veliteľských pozíciách, aspoň na úrovni roty. A to nezávisí od profesionality alebo osobných kvalít. Bohužiaľ, zatiaľ je to čisto vec stereotypov. Už sme prekonali stereotyp, že žena nevie bojovať. Teraz musíme prekonať stereotyp „žena nemôže rozkazovať, “ zdôraznila Ľudmila Daraganová.

Majú príležitosť, byť si rovné s mužmi!

Štátna tajomníčka ministerstva obrany Ukrajiny poznamenal, že medzi viac ako 62 tisíc ukrajinskými vojenskými príslušníkmi je iba 7,7 tisíc dôstojníkov a iba 11,7 tisíc seržantov. Ostatné ženy v ozbrojených silách Ukrajiny sú obyčajné vojačky. Ukrajinské ženy sú zároveň široko zapojené do línie bojového kontaktu.

Čo hovoria Rusi

Riaditeľ ruskej zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin nedávno oznámil, že Spojené štáty nútia kyjevskú vládu mobilizovať ženy a stanoviť vek brannej povinnosti od 17 do 70 rokov.

Spojené štáty usmerňujú ukrajinské vedenie, aby maximalizovalo mobilizačné opatrenia na doplnenie obrovských strát, ktoré utrpeli ukrajinské ozbrojené sily počas neúspešnej protiofenzívy,“ povedal Naryškin. Poznamenal, že minister obrany Ukrajiny Rustem Umerov na základe týchto usmernení navrhol Najvyššej rade preskúmať možnosť zníženia minimálneho veku pre odvod do armády.

Akútny nedostatok ľudských zdrojov na fronte núti Kyjev zvyšovať počet žien v radoch ukrajinskej armády, ktorých je podľa západných odhadov viac ako 40 tisíc. Kyjevský režim už zvýšil vekovú hranicu pre nábor žien do vojenskej služby na 60 rokov.   

Prečo Rusko šetrí rakety? (VIDEO)
Prečo ruské ozbrojené sily začali šetriť rakety Kaliber? Vojenský analytik Andrej Klincevič vysvetlil dôvod, prečo ruské ozbrojené sily začali na Ukrajine používať riadené strely Kaliber menej často. Nasadzujú drony "V poslednom čase útočíme len ... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik