Peter Pellegrini a týždeň dobrých správ pre Slovensko (VIDEO)
26 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) sa každý piatok prihovára svojim voličom na sociálnej sieti v rubrike Piatok s Pellem. V týchto videách hodnotí uplynulý týždeň a udalosti zo svojho pohľadu. Uplynulý týždeň bol podľa Petra Pellegriniho úspešný. Teší ho, že mnoho dobrých správ priniesli práve ministri nominovaní stranou HLAS - SD.

Pellegrini vo svojom Piatku s Pellem zhrnul úspechy svojich ministrov.

Spomenul 300 eur pre dôchodcov v decembri, baterkáreň v Šuranoch, pomoc ľuďom po zemetrasení, či odloženie reformy nemocníc.

Teší ho aj prijatie Programového vyhlásenia vlády a myslí si, že Matúš Šutaj Eštok namiesto toho, aby sedel v parlamente a čelil odvolávaniu, mohol byť užitočný na svojom rezorte a pracovať pre ľudí.

 Pellegrini sa vyjadril aj ohľadom prezidentskej kandidatúry, ktorú nepotvrdil, no ani nevyvrátil.

Rok pomoci Hlasu dôchodcom

Medzi prvými dobrými správami spomenul zdvojnásobenie vianočného príspevku, ktorý Sociálna poisťovňa vyplatí všetkým dôchodcom, čo je úspech rokovania Erika Tomáša (Hlas-SD) s ministrom financií Kamenickým (Smer-SD).

„Všetci poberatelia dôchodkov tak dostanú tristo eur navyše k doterajším sociálnym dávkam,“netají spokojnosť Pellegrini s tým, že každý starobný dôchodca tak od štátu dostane od 350 do 600 eur. Pellegrini však pripomína, že Hlas bol na strane dôchodcov po celý rok – v januári sa dôchodky zvyšovali podľa kľúča, ktorý schválila ešte jeho vláda, pričom aj o júlové zmeny sa postarala jeho strana.

Rovnaký trend mieni Hlas držať aj v budúcom roku – už teraz je jasné, že seniorom bude v budúcom roku vyplatený reálny trinásty dôchodok.

„Určite tým nevyriešime všetky problémy našich seniorov, ale je to dobrý začiatok a najmä jasný odkaz, že na nich nezabúdame.“

TAKTO SA TO ROBÍ, D.P.M., upozornil smerák a PODAL si Čaputovú, Sulíka a Matoviča!
Takto sa to robí, do psej matere! Kým študenti žurnalistiky obhajujú oligarchov, my pomáhame seniorom. Vláda Roberta Fica dá všetkým seniorom 300 eur navyše k vianočnému príspevku. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Ľuboš... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Nezaháľala ani Saková

Pellegrini nemohol vynechať ani informáciu ministerky hospodárstva o podpise memoranda o novom závode na výrobu batérií do elektromobilov pri Šuranoch, ktorý ak všetko pôjde tak, ako má, tak svoje brány pre 1500 zamestnancov otvorí už zhruba o dva roky.

„Je to investícia do vysoko kvalifikovanej oblasti slovenského priemyslu, ktorá má veľkú perspektívu aj do budúcnosti,“ myslí si predseda NR SR s tým, že verí, že investícia sa nakoniec aj zrealizuje.

Facebook / Denisa Saková

Zemetrasenie na východe

Pellegrini upozorňuje aj na návštevu dvoch ministrov, Matúša Šutaja Eštoka a Erika Tomáša na východe Slovenska, ktorý pred časom postihlo zemetrasenie. V rámci humanitárnej pomoci ministerstvo práce ľuďom, na ktorých sa prezidentkina úradnícka vláda vykašľala, vyplatilo viac, ako milión eur a padlo rozhodnutie o tom, že tamojší nezamestnaní budú pomáhať pri obnove poškodených budov, ktoré vlastní štát.

„Presne takto má v mojich predstavách vyzerať pomoc štátu pri podobných udalostiach. Nie len že pošle peniaze, ale aj vytvorí podmienky na to, aby mohli ľudia priamo na mieste priložiť ruku k dielu a podieľať sa tak na užitočnej veci,“ vysvetľuje Pellegrini s tým, že štát musí nie len pomáhať, ale aj zapájať občana do spoločného diania.

Posunutá optimalizácia nemocníc, ale aj dôvera novej vláde

Ďalšiu vec, ktorú bývalé vlády zanechali nepripravenú, bola optimalizácia nemocníc. Na mnohých miestach hrozilo, že ľudia prídu o potrebnú zdravotnú starostlivosť. Ministerka Dolinková má podľa neho pomôcť k lepšej špecializácii nemocníc, nesmie ňou však trpieť pacient.

Predseda parlamentu nemohol obísť ani na schválenie PVV, takže nová vláda sa naplno môže pustiť do práce. Od schválenia PVV si predseda Hlasu sľubuje silný a spravodlivý sociálny štát. Hlas je s PVV spokojný, pretože sa doň dostala zásadná časť ich priorít.

Priatelia, Vláda Slovenskej republiky má dôveru, začíname!
Kabinet Roberta Fica (Smer-SD) získal dôveru Národnej rady (NR) SR. Poslanci odsúhlasili programové vyhlásenie vlády (PVV). Za hlasovalo 78 poslancov zo 143 prítomných, proti bolo 65. "Priatelia, Vláda Slovenskej republiky má dôveru, začíname,"... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Minister má dôveru

„Pán minister má dôveru strany Hlas i mňa osobne. Sme presvedčení, že všetky jeho kroky sú plne v súlade so zákonom,“ komentoval Pellegrini odvolávanie Matúša Šutaja Eštoka v parlamente opozíciou. Jeho razantné konanie rozhodne nie je dôvod na odvolávanie, čo mu bráni byť tam, kde je potrebnejší – pri riešení napríklad nelegálnej migrácie.

Facebook | Matúš Šutaj Eštok

Navštevuje regióny

Predseda NR SR vo svojich aktivitách menuje návštevu Nitry a chystanú návštevu východu Slovenska. Osobne ho mrzí znevažovanie niektorými médiami, ktoré tvrdia, že je to predpríprava na prezidentskú kampaň. Voľby prezidenta budú na jar budúceho roku a Pellegrini sľubuje, že keď bude čas, vyjadrí sa aj k nim.

FRAŠKY na dennom poriadku NR SR. ŠUTAJ EŠTOKA to však zo sedla nezhodí
Minister vnútra čelí odvolávaniu. Náladu mu to rozhodne nepokazí. Poslanci opozície sa pevne odhodlali odstrániť z postu ministra vnútra Slovenskej republiky Matúša Šutaja Eštoka. Prízvukovanie o prvých sto dňoch vládnutia evidentne ignorujú. Je... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik