NOVÁ HVIEZDA RUSKEJ ŠTÁTNEJ TELEVÍZIE! Pavel sa objavil v Rusku na obrazovke
25 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajinské protiofenzíva sa nevyvíja tak, ako sami Ukrajinci očakávali, povedal český prezident Petr Pavel. Jeho slová si všimli aj ruské médiá, upozornil politický analytik Erik Best. „Nová hviezda ruskej štátnej televízie,“ napísal a zdieľal odkaz na ruské vysielanie, kde sa o generáli Petrovi Pavlovom hovorilo, informujú české Parlamentní Listy.

Prezident Petr Pavel pri začatí veliteľského zhromaždenia armády v Prahe povedal, že ukrajinské protiofenzíva sa nevyvíja tak, ako Ukrajinci očakávali. Navyše podpora Západu podľa neho nie je dostatočne masívna a rýchla, čo spoločne s časom stráveným prípravou ofenzívy Rusku dalo priestor sa pripraviť.

"Dodávky zbraní, ktoré Ukrajina potrebuje pre úspech, stále viaznu, ani teraz nedosahujú potrebnú úroveň," uviedol Pavel s tým, že samotní ukrajinskí vojaci sa cítia unavení a zároveň v nich narastá aj sklamanie z nedostatočnej podpory Západu. "Majú pocit, že ich v tom nechávame," povedal Pavel.

To nie je dobré východisko k tomu, ako prečkať ťažkú ​​zimua ako dosiahnuť úspech proti súperovi, ktorý všetok čas využil, poučil sa, znásobil vojenskú výrobu, aktivizoval vojnové plány výroby a je schopný v súčasnej dobe dodávať rovnaké alebo väčšie počty techniky a munície, než sme schopní dodávať zo Západu Ukrajine my,“ uviedol český prezident.

Zdôraznil tiež riziko, ktoré so sebou nesie únava z vojny. „Povedie to k tomu, že porastie tlak na ukončenie konfliktu nejakou dohodou. Dohoda, pokiaľ k nej dôjde, bude, samozrejme, vychádzať z reálnej situácie na bojisku,“ dodal Pavel.

Politický analytik Erik Best na Facebooku upozornil na to, že Pavlove slová o vývoji ukrajinskej ofenzívy si všimli aj ruské médiá. „Nová hviezda ruskej štátnej televízie,“ napísal a zdieľal odkaz na ruské médium, ktoré slová Petra Pavla preberalo.

Ruskí komentátori spomenuli, že Petr Pavel je jedným z hlavných zástancov Ukrajiny a sprostredkovali ruskej verejnosti jeho slová: „Ukrajinská protiofenzíva neprebieha tak, ako sami Ukrajinci očakávali. Dodávky zbraní, ktoré Ukrajina potrebuje, sa oneskorujú. Ukrajinskí vojaci sa cítia viac než len unavení, sú rozčarovaní zo západnej podpory.“

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Fico si stojí za svojím: DO KYJEVA SA NECHYSTÁM!
NEVIDÍM DÔVOD TERAZ CESTOVAŤ DO KYJEVA! Neradím sa medzi politikov prázdnych politických gest a postojov, ktoré nikomu nepomôžu. To, že máme iný názor na vojnu na Ukrajine, alebo niektoré rozhodnutia a postoje Bruselu z nás predsa nemôže robiť... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik