Kyjev: Masový útok ruských dronov! (VIDEO)
25 | 11 | 2023 I Milan Laca

Ruské drony udreli na celú Ukrajinu! Ukrajinské letectvo hlásilo rekordný útok bezpilotných lietadiel po celej krajine. Až na jeden, však vraj Ukrajina všetky zostrelila. Rusko ale hlási niečo iné...

Rekord!

Ukrajinské letectvo oznámilo, že v noci 25. novembra zasiahol krajinu rekordný počet kamikadze bezpilotných lietadiel. O útoku dronov informovali najmä úrady Kyjevskej, Dnepropetrovskej a Nikolajevskej oblasti. 

PANIKA V BRUSELI! Orbán sa vyhráža vetovaním peňazí pre Ukrajinu!
Žiada zmenu vojnovej stratégie! Maďarský premiér Viktor Orbán napísal list do Bruselu, v ktorom upozornil, že využije svoje právo veta na zablokovanie financovania EÚ pre Ukrajinu a prístupový proces na prijatie krajiny do bloku. Požaduje „zásadnú... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Čo sa stalo

Prvé výbuchy v Kyjeve zazneli ráno. Potom server Strana.ua informoval, že v Kyjeve došlo k výbuchom už tretíkrát za deň. Tvrdili, že trosky dopadli na tri obytné budovy. Potom očití svedkovia hlásili, že v centrálnych oblastiach Kyjeva a na letisku Žuljany dochádza k novým výbuchom. 

Úrok dronov na Kyjev

Vraj obrovský úspech obrany a neboli žiadne škody!

Šéf Kyjevskej OVA Ruslan Kravchenko vyhlásil, že „poškodené boli štyri súkromné ​​domy, jeden bytový dom, ale škody sú menšie. Poškodené boli aj 2 autá a mierne poškodený jeden podnik. Nedošlo k žiadnym obetiam". Denník Pravda.ua oznámil:  V tú noc, 25. novembra, nepriateľ spustil  rekordný počet útočných UAV nad Ukrajinou  - 75 "Shakhedov", z ktorých bolo 74 zostrelených!

Drony údajne zničili, ale koľko? 

Veliteľ spoločných síl ukrajinských ozbrojených síl Sergej Najev na Telegrame informoval, že v Severnej operačnej zóne Ukrajiny zničili celkovo 55 dronov. Vojenská správa Kyjeva informovala, že nad mestom údajne zostrelili 50 dronov. 

Rusko hlási niečo iné
Ruská armáda zničila dva letecké muničné sklady ukrajinských ozbrojených síl, informovalo ministerstvo obrany v súhrne o priebehu špeciálnej operácie. Na vojenských letiskách boli zničené dva sklady leteckých zbraní. Okrem toho vyradili z prevádzky dve radarové stanice na detekciu a sledovanie vzdušných cieľov v Záporožskej oblasti a v Dnepropetrovskej oblasti. Ruská armáda zasiahla aj dve veliteľské a pozorovacie stanovištia územnej obrany pri Serebrjanke.
Ničia im energetiku

Ukrajina a západné médiá pravidelne informujú o ostreľovaní zariadení energetickej infraštruktúry v krajine. Podľa agentúry Reuters,  útok ruských bezpilotných lietadiel v noci na 19. novembra viedol k výpadkom elektriny vo viac ako 400 mestách a dedinách na juhu, juhovýchode a severe Ukrajiny.

Poľsko a jeho vojnové chúťky. Čo urobí nová vláda
Vojnové chúťky Poľska upraví nová vláda. Opozícia označuje 300-tisícovú armádu za propagandu odchádzajúceho šéfa rezortu obrany. Ambície Ambiciózne vyhlásenie poľského ministra obrany Mariusza Blaszczaka po stretnutí so šéfom Pentagonu Lloydom... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!