Absurdné. Napadne vás medveď, no vy budete enviropolíciou vyšetrovaný (VIDEO)
26 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

V sobotu v sebaobrane bol podľa informácii vedúceho Zásahového tímu pre medveďa hnedého Západ Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Mareka Vevericu pri spoločnej poľovačke v Kľačne pri Prievidzi postrelený medveď. Veverica tiež doplnil, že za medveďom šli zhruba päť kilometrov, no keďže nemá smrteľné zranenie, považujú to za uzavreté.

Poslanec NR SR Ivan Ševčík (SNS/NK) v statuse na Facebooku popísal nie len situáciu podrobnejšie, zaujal ho však aj výjazd enviropolície. V súvislosti s ňou volá po zapojení zdravého rozumu ministra životného prostredia (SNS/Život-NS) a predsedu príslušného výboru Huliaka (SNS/NK).

Ako sa to stalo

„Poľovník s pomocníkom stál na určenom mieste a zbadal medvedicu s medvieďatami. Tu medvediu rodinku natočil iný poľovník na inom mieste chvíľu predtým. Medvedica  išla k poľovníkovi. Všetci sa navzájom videli. Medvieďatá išli bokom, ale medvedica vyrazila proti poľovníkovi,  zastala, ručala, labami bila do spadnutého stromu. Nebolo to jeho prvé stretnutie s medveďom, mala odbehnúť, lebo medvieďata boli už mimo v bezpečí,  ale potom nepochopiteľne vyrazila vpred. Poľovník cúval,  zakopol spadol na chrbát a medvedica skočila. Keď bola na ňom, tak pudovo vystrelil a vtedy ten tlak výstrelu odhodil medvedicu a ona ušla. Poľovník rýchlo prebil a dal ju do krížika. Nevystrelil a nechal ju odbehnúť,“ rekapituluje Ševčík situáciu, ktorá sa odohrala okolo desiatej predpoludním.

AKTUÁLNE Poľovník postrelil MEDVEĎA: Zranenú šelmu nenašli! Tu si dávajte POZOR
Medveďa hnedého postrelili v sobotu v sebaobrane pri spoločnej poľovačke pri obci Kľačno v okrese Prievidza. Uviedol to vedúci Zásahového tímu pre medveďa hnedého Západ Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Marek Veverica. Doplnil, že dohľadávanie... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Napadnutého rieši polícia

„Našťastie nevystrelil, lebo by ho zaživa upálili.  Určite by ha za to väzobne stíhali a možno aj do Prešova dali. Keby nevystrelil, tak by to malo katastrofálne následky. Nechcem si predstaviť ako by to dopadlo.  Medvedica farbila a farba bola cca 5 km. Prišiel zásahovový tím a samozrejme enviropolícia. Pri tomto incidente, kde zjavne došlo k napadnutiu človeka medveďom príde enviropolícia riešiť trestný čin?!,“ rozhorčuje sa Ševčík s tým, že poľovníkovi nebol nameraný alkohol v dychu.

Prišli o tri hodiny

Ševčík ďalej píše, že enviropolicajti, ktorí prišli o 13-tej urobili na mieste potrebné úkony, operatívec chcel zbraň zaistiť, no šéf výjazdu – vyšetrovateľ tak neurobil. Ševčika však zarazilo, že enviropolícia zakázala dohľadať a dostreliť zranenú medvedicu.

„Poľovníci boli ochotní venovať tomu čas a utratiť možno trápiace sa zviera a navyše pre človeka nebezpečné!,“ dopĺňa Ševčík a uvažuje, načo je enviropolícia.

SLOVÁCI SÚ DEBILI, vybľakoval MATOVIČ… A Slováci podávajú trestné oznámenia
Slováci sú debili, mimoriadne hlúpi debili! Vykrikuje Matovič kade chodí a na konci dňa berie od nich za to peniaze. Vzali mu „HRAČKU SLOVENSKO“, lebo nerešpektoval pravidlá, a on za to nadáva Slovákom… Nie sebe, ale Slovákom… Zlostné prskanie... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Málo policajtov na obvodoch?

„Obvodné oddelenie PZ Nitrianske Pravno malo dnes 6 výjazdov a títo enviro možno museli čakať mesiac na tento jeden, aby sa vyvetrali. A to prišli z Trenčína,  cca 70 km. Určite cely mesiac majú platené služby, aby išli konečne niečo robiť,“ hromží na nehospodárnosť ako s ľudskými, tak s finančnými zdrojmi v polícii bývalý policajný generál, podľa ktorého by na takéto zákroky úplne stačil jeden miestny policajt.

„Minister Taraba a predseda výboru poslanec Huliak musia zapojiť zdravý sedliacky rozum a dať to do normálnych koľají,“ uzatvára Ševčík s tým, že ponúka aj video s výpoveďou očitého svedka.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik