Stráca Remišová paru? Tie jej argumenty... (VIDEO)
24 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Veronika Remišová (Matovičovo hnutie / Za ľudí) v rozprave o odvolávaní ministra vnútra nemohla chýbať. Namiesto toho, aby argumentovala prehreškami Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD), ktorých sa podľa opozície dopustil na ministerskom poste, ona si podala jeho straníckeho šéfa a hovorila o politickej pomste.

Remišová vo svojom príspevku v rozprave najskôr uvažovala, či Peter Pellegrini loví kapre a hneď si aj odpovedala – podľa nej ani on nemôže počúvať ministra. Na svojom tvrdení o „porušovaní zákona“ Remišová trvá aj napriek tomu, že Lucia Kurilovská presne vysvetlila, ako to vlastne je. Remišová sa úporne drží aj slov o politickej pomste – pritom len chvíľu pred tým počula Roberta Fica. Ten tú domnelú pomstu vysvetlil „len“ predkladateľovi návrhu na odvolanie, Michalovi Šimečkovi.

Hľadá sa Pellegrini

„Pán Šutaj Eštok, kde je teraz váš stranícky šéf Peter Pellegrini? Za normálnych okolností tu sedí stranícky šéf, ktorý vás do tejto funkcie nominoval a ten vás obhajuje. Čo robí? Loví kapre? Alebo si radšej naplánoval program niekde mimo Bratislavy a pre istotu zobral aj ďalších ministrov Hlasu. Však on sa za vás musí hanbiť a nemôže už počúvať tieto vaše neobhájiteľné výhovorky k porušeniu zákona,“ myslí si Veronika Remišová.

Kurilovská: Ministra odvolávate, lebo konal zákonne (VIDEO)
Opozícia si už pred schválením PVV „brúsila zuby“ na odvolávanie ministra vnútra za jeho údajné porušenie zákona. Bývalá riaditeľka Akadémie policajného zboru Lucia Kurilovská tvrdí, že minister vnútra Šutaj Eštok (Hlas-SD) je odvolávaný za to, že... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Kurilovská „jej“ to vysvetlila

„Minister vnútra by porušil zákon, keby nekonal takým spôsobom, akým konal. Zákon, ktorým je viazaný – o štátnej službe, príslušníkom Policajného zboru a ďalších zložiek jasne hovorí o tom, že minister vnútra musí dočasne pozbaviť výkonu štátnej služby toho príslušníka Policajného zboru, voči ktorému je vznesené obvinenie priamo súvisiace s výkonom jeho činnosti, s výkonom štátnej služby. Keby pokračoval vo výkone štátnej služby, bol by priamo ohrozený ten výkon a záujem, či už verejný, respektíve v rámci trestných konaní,“ vysvetlila bývalá riaditeľka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská.

Tak ešte tú o pomste

„K vám osobne je škoda sa vyjadrovať, pretože vy ste len nástroj politickej pomsty Roberta Fica. Robert Fico sľúbil pomstu a vy ju teraz namiesto Roberta Fica realizujete. Vykonávate ju zvlášť zákerným spôsobom, keď z ľudí, ktorí sa priznali k tomu, že okrádali občanov Slovenska, že dávali úplatky stotisíc eur, že si kupovali rozsudky, tak vy z nich teraz robíte obete. Vy robíte obete z ľudí, ktorí vynášali mafii z policajných databáz, čo viedlo k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ neodpustila si Remišová pripomenúť ani tento moment.

Nedávala pozor...?

„Pozor na slovo pomsta, my hovoríme o aplikácii právnych predpisov,“ prihováral sa premiér Robert Fico síce priamo predkladateľovi Michalovi Šimečkovi ani nie dve hodiny pred Remišovej vystúpením, keď predkladal stanovisko vlády k odvolávaniu ministra vnútra. Prihováral sa síce predsedovi PS, no jeho vyhlásenie muselo byť počuť v celej rokovacej sále.

Robert Fico: S tou pomstou veľmi opatrne, pán Šimečka! (VIDEO)
Slovo „pomsta“ sa stalo najrozšírenejším slovom v politických prejavoch slovenskej opozície, konštatoval predseda vlády Robert Fico (Smer-SSD) na úvod stanoviska vlády k odvolávaniu ministra vnútra, Matúša Šutaja Eštoka. V súvislosti s domnelou... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik