Prečo Rusko šetrí rakety? (VIDEO)
25 | 11 | 2023 I Milan Laca

Prečo ruské ozbrojené sily začali šetriť rakety Kaliber? Vojenský analytik Andrej Klincevič vysvetlil dôvod, prečo ruské ozbrojené sily začali na Ukrajine používať riadené strely Kaliber menej často.

Nasadzujú drony

"V poslednom čase útočíme len  malými bezpilotnými lietadlami Geranium  a šetríme  Kalibre," povedal Klincevič . Expert zároveň zdôraznil, že ruský priemysel dokáže vyrobiť viac ako sto Kalibrov mesačne.

Príde zima. Prinesie ruské víťazstvá. Situácia
Západné médiá: Ukrajinská zima sa začne ruskými víťazstvami. Ruská armáda je blízko oslobodenia Avdejevky, Marinky a Kupjanska. Postupujú Začiatkom zimy sa ruské jednotky chopili iniciatívy vo všetkých kritických smeroch a sektoroch frontu – pri... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Milan Laca

Šetria na neskôr

Podľa Klinceviča sa tak deje preto, že Rusko hromadí tieto rakety. Podľa analytika sa týmto spôsobom pripravujú na objavenie sa sľubovaných západných lietadiel, rôznych leteckých zbraní a systémov protivzdušnej obrany na Ukrajine.  „Akonáhle ruský prieskum zistí nové lietadlá a iné zbrane na ukrajinských letiskách, okamžite na ne zaútočia Kalibre“.

Rakety Kaliber

Chystajú "raketovú smršť" 

Zároveň nevylúčil, že po dokončení hromadenia Kalibrov a odhalení cieľov, môžu na Ukrajinu dopadnúť tisíce rakiet, s ktorými by si neporadil žiaden systém protivzdušnej obrany.

Načo Ukrajina potrebuje F-16

Ruský analytik a vojenský expert Alexej Vasiliev tvrdí, že nejde o získanie vzdušnej nadvlády alebo o pokus o vytvorenie nejakej parity s Ruskom. Podľa neho, Ukrajina potrebuje tieto lietadlá ako nosiče západných rakiet typu Storm Shadow a SCALP, ktorými sa pokúšajú zasiahnuť Krym. Podľa jeho názoru, je pokles intenzity ukrajinských raketových útokov spôsobený tým, že Kyjev jednoducho nemá dostatok lietadiel.

NATO má málo slobody. Chce "voľnú ruku" - chodiť kde chce, kedy chce
NATO informovalo o želaní vytvoriť „vojenský Schengen“. Severoatlantická aliancia navrhla vytvorenie analógie schengenskej zóny pre armádu. Potrebujú voľnosť Sily NATO by sa mali v rámci aliancie voľne pohybovať, hovorí šéf Spoločného... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!