Minister Taraba: Žiadne rokovanie o preklasifikovaní Malej Fatry nebolo
24 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Žiadne rokovanie o preklasifikovaní Národného parku Malá Fatra na prírodný park na ministerstve životného prostredia nebolo. Šéf envirorezortu Tomáš Taraba (nominant SNS) to uviedol v súvislosti s výrokom štátneho tajomníka rezortu životného prostredia Filipa Kuffu.

"Neviem, v akom kontexte to zaznelo. Realita je taká, že Malá Fatra nespĺňa základné štandardy národného parku," skonštatoval Taraba.

Cieľom rezortu je podľa ministra komunikovať aj s neštátnymi vlastníkmi lesov

Myslí si, že v Rakúsku či Nemecku aj vďaka týmto ľuďom často príroda prežila v takej peknej podobe, ako je. Zároveň potvrdil, že zonácia národných parkov od 1. januára prebehne a následne ju bude rezort otvárať.

Štátny tajomník MŽP Filip Kuffa vo štvrtok (23. 11.) podporil iniciatívu vyhlásiť Malú Fatru za prírodný park

"My sme sa k tomu prihlásili aj pred voľbami a ostávame pri tom, že bude prvým prírodným parkom vyhláseným na Slovensku," uviedol na sociálnej sieti v súvislosti s podujatím Dni zeleného lesa v Malej Fatre. Ako skonštatoval, chce, aby ľudia videli, že aj prírodný park je tu na to, aby v tomto prostredí ľudia mohli žiť, pracovať, ale treba brať do úvahy existenciu chránených území.

Podpredsedníčka Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Tamara Stohlová (Progresívne Slovensko) hovorí v súvislosti s výrokom Kuffu o ohrození záujmov ochrany životného prostredia aj ekonomických záujmov. "Situáciu budeme sledovať a využijeme všetky nástroje, aby sme zamedzili prípadným krokom takto zásadne poškodzujúcim záujmy Slovensku," uviedla.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok