Denník N ZASE šíri hoax! Reaguje kancelária prezidentky, aj minister Taraba
24 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Denník N opäť šíri hoax. Na sociálnej sieti na to upozornil minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) a ozval sa aj Martin Strižinec hovorca prezidentky Zuzany Čaputovej. Voči medializovaným informáciám sa ohradili. Vraj nezodpovedajú realite.

Denník N zverejnil článok s titulkom: Taraba aj prezidentka poletia na svetovú klimatickú konferenciu. Každý zvlášť. V článku sa okrem iného píše: "Tomáš Taraba môže Slovensku vyrobiť hanbu napríklad tým, že by sa stretol so zástupcami z nedemokratických krajín alebo sa postavil za znečisťujúci priemysel. Myslia si to ľudia, ktorí budú členmi slovenskej delegácie na klimatickej konferencii v Dubaji. Na ministrov príkaz sa vraj ministerská delegácia scvrkla na minimum."

Na tento hoax reagovala kancelária prezidentky

Reakcia na medializované informácie týkajúce sa cesty prezidentky a ministra životného prostredia na klimatickú konferenciu COP28
Nevieme, aký pôvod majú tieto informácie, nezodpovedajú však realite. To, že prezidentka a minister necestujú na klimatickú konferenciu spoločne, je výlučne preto, že na samite majú program v rôznom čase. Samit sa začína programom lídrov, program ministrov je naplánovaný až na ďalší týždeň.

Na hoax Denníka N reagoval aj minister životného prostredia

Takto vyzerá prvotriedny hoax z plátka Progresívneho Slovenska. Pani prezidentka ide do Dubaja skôr, pretože prezidenti letia o týždeň skôr a ministri majú stretnutie o týždeň neskôr. DenníkN si nevie ani kliknúť na program konferencie, kde by to pochopili. Takže nejdeme každý zvlášť, pretože by sme mrhali peniazmi z rozmachu, ale preto, že to inak nejde, uviedol Tomáš Taraba na sociálnej sieti.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik