Tkačenko zo SME: Nechceme, aby nás Fico vítal, stačí, že ta chodíme a robíme mu zle
23 | 11 | 2023 I Mária Škultétyová

Nicholsonová sa čuduje,  že jej portugalský kolega vie, čo sa na Slovensku deje.  Paulovi je ľúto, ako dopadli naše voľby. Zdá sa mu,  že najviac si to odnesú nezávislí vyšetrovatelia Ficových káuz a médiá, ktoré o tom pravdivo informovali.

My, čo vieme, ako sa naše  žalobaby v Bruseli vyjadrujú o Ficovi, sa Paulovi čudovať nebudeme.

„Európa je v pozore, sleduje Ficove kroky a  kvôli nemu prídeme o eurofondy,“ hovorí Lucia. A my chudobní, so slabým vzdelaním pokojne zvolíme do europarlamentu Beňovú, Blahu, Danka a Uhríka. 

Nič sa ty nestaraj, Lucia, koho si sprostá slovenská bedač zvolí do Bruselu. To si píš, že teba, Jurzycu, Štefanca, Bilčíka, Lexmann, Mihála, Hojsíka  a Wiezika voliť nebudeme.

A aby sme si my chudobní a sprostí nemysleli, že Fico si bude robiť čo chce, Lucia nám dáva na vedomie toto:

„Pokiaľ ide o úlisný boj Fica s médiami, ešte skôr, ako nám EÚ zastaví eurofondy, môže Fica zastaviť Európsky akt o slobode médií.

Rieši najmä toto:

1) transparentné a férové udeľovanie štátnej reklamy médiám, na čo majú dohliadať nezávislé autority (a nie nejaký Fico)

2) transparentnosť vlastníctva - všetky médiá vrátane mikropodnikov musia zverejňovať svoju vlastnícku štruktúru - (aby sa nedialo to, čo u nás, že aj Plusku aj Nový čas vlastní Penta a všetci píšu modrým perom, že Fico je najlepší)

Teraz sa o tejto legislatíve naťahuje EP s Radou. Pevne verím, že rokovania ukončia včas - ešte predtým, ako Fico a jeho ďalšie pijavice vycicajú život a peniaze z nezávislých médií a všetku štátnu reklamu dajú dezinformačným webom.“

Pani europoslankyňa! Keď už ste v tom Bruseli takí múdri , že idete za  Jourovou, aby preverila, či sú Ficove rozhodnutia voči novinárom v súlade s hodnotami a princípmi EÚ, informujte ju aj o práci  slovenských novinárov.

Možno ju bude zaujímať, čo povedal v rozhovore pre televíziu JOJ novinár Tkačenko z denníka SME novinárovi Arpádovi Soltészovi: „Lebo vieš, on (Fico) si môže vlastne porozprávať hocičo, ako sme tam neželanými hosťami. Veď my ani nechceme, aby on nás tam vítal, aby túžil, aby sme tam chodili. Nám stačí, že tam chodíme a robíme mu zle, hej. Toto zas my nechceme, aby on tam stál s chlebom a so soľou.“

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik