TEN MU ALE NALOŽIL! Gedra sa pustil do Dírera: TOTO UŽ JE FAKT FRAŠKA! (VIDEO)
25 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Socializmu tuším rozumejú najlepšie tí, ktorí mali počas Nežnej plienky! Vedúceho úradu vládyJuraja Gedru (Smer-SSD) zaujala diskusná relácia na ta3, kde sa hovorilo o 17-tom novembri 1989 a porovnaní života pred týmto dátumom a po ňom. Gedru však zaujalo niečo úplne iné. 

Na úvod nemohol chýbať tradičný „úlet“ moderátora Richarda Dírera, v ktorom si podal súčasnú vládnu garnitúru. Gedra však hodnotil okrem iného aj fakt, že hostia boli, samozrejme v rámci objektivity, vyberaní starostlivo z jedného konca názorového spektra. Gedra pritom nechce obhajovať socializmus, no aj on registruje fakt, že mnoho ľudí aj na Západe sa obracia k ľavici. Ich nezaujímajú grafy a tabuľky, ale to, či funguje školstvo, zdravotníctvo alebo sociálne zabezpečenie, kde potrebujeme silnú ruku štátu.

Dírerov tradičný preslov

„Zabúdajú pritom, že bez slobody a demokracie by nemohli na amerických sieťach šíriť dezinformácie a nenávisť. Bez slobody a demokracie by len ťažko mohli obdivovať alternatívnu realitu. Bez slobody a demokracie by nemohli ospevovať Rusko a nechať svoje deti študovať na univerzitách na Západe," obhajoval moderátor Dírer praktiky minulej vlády.

Do tej súčasnej si musel rypnúť tiež

„Bez slobody a demokracie by len ťažko naši potentáti mohli bývať v zahraničí, či akože nevlastniť nehnuteľnosti v Chorvátsku, Dubaji, alebo na Francúzskej riviére. Bez slobody a demokracie by len ťažko mohli zaznieť slová o zmiešavaní kultúr, teda zmiešavanie rás, ktorým nacisti v protižidovských norimberských zákonoch hovorili o čistote a zákaze zmiešavania," "uletel" moderátor s tým, že bez slobody by neboli hejty voči EÚ a „teatrálne zvesenie jej vlajky“.

Bude komédia

Keď Juraj Gedra zhliadol zostavu diskutujúcich, vedel, že bude komédia. V mene objektivity a názorovej vyváženosti si televízia vybrala veľmi zaujímavých hostí.

„Prvý, mladý mimovládkar Mach, z ktorého si aktuálne médiá vyrábajú nového Šeligu. Druhý – ďalší aktivista. Pre zmenu z Miklošovej mimovládky Mesa 10. Tretí, najprogresívnejší konzervatívec, kresťanský liberál, pán Mikloško a štvrtý – učiteľ z bratislavského gymnázia, ktorý mal v čase revolúcie okrúhly jeden rok,“menuje Gedra osadenstvo. Nevynecháva ani moderátora Dírera, ktorý si podľa Gedru ešte aj pri sviatku slobody slova kopol do Smeru len preto, lebo nesúhlasí s ich politickými názormi.

„Presne hodinová relácia uzavretého kruhu politických fráz, ktoré nepripúšťajú politickú diskusiu,“ hodnotí celú reláciu Gedra.

Richard Dírer "uletel"!
Richard Dírer, moderátor diskusnej politickej relácie TA3 V politike v úvode relácie opäť uletel. Rozhovoril sa o slobode a demokracii a myslí si, že pre niektorých je slobodne sa rozhodovať príliš náročné. Od konca totality prešlo 34 rokov. A aj... Čítať ďalej
19 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Grafy nie sú život

Gedra o sebe tvrdí, že nemá vo zvyku riešiť vek, no prekvapovalo ho, že niekto, kto sa narodil viac, ako 10 rokov po Nežnej tým, ktorí socializmus prežili, ide pomocou tabuliek a grafov vysvetľovať, ako sme sa tu mali zle a že vlastne v súčasnosti žijeme zasľúbené časy.

„Už sme tu raz mali politikov, ako pán Dzurinda a Mikloš, ktorí rozpredali národné bohatstvo – paradoxne vybudované v socializme a ľudí sa snažili presvedčiť, ako im je dobre pomocou tabuliek a čísel,“ upozorňuje Gedra s tým, že ľudia sa tým oklamať nedali, keďže pravdu žili.

Nezastáva sa socializmu

Gedra sám pripomína, že socializmu sa nezastáva. Nezažil ho, no tiež nepatrí k tým, ktorí pohŕdajú pohľadom starších generácií. Základné ľudské práva podľa neho neboli v socializme témou, no v súčasnosti sa nedá prehliadnuť fakt, že aj na Západe, či v USA čoraz viac ľudí inklinuje k ľavici.

„Istota stabilnej práce, bezplatného vzdelania a garantovaného bývania im, a aj mne, dnes znie, ako totálne sci-fi,“konštatuje Gedra. Súhlasí, že osemdesiatydeviaty priniesol pre mnohých možnosti nadštandardného zárobku, slobodného cestovania, či prepychový život. „Ale s veľkou podmienkou – len pre tých, ktorí na to majú.“

Dírerovi niet pomoci. Majiteľ Dráčika to povedal jasne
Počas celého uplynulého víkendu, sa všetci moderátori, komentátori, redaktori, „objektívnych“ médií, doslova predbiehali v tom, ktorí z nich najviac nabrýzga na dobu pred rokom 1990! Lídrom bol moderátor Dírer, ktorý mal v novembri 1989 sladkých,... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Preto sú pre neho vzletné frázy, ako sa dobre dnes máme zbytočné, keď sa ľudia cítia byť ekonomickými otrokmi bez práva na vlastný názor.

„Buďme ostražití, aby sa zo 17-teho novembra nestal deň nostalgie a chvíľky tichého zamyslenia, či to vlastne všetko bol dobrý nápad,“ uvažuje Gedra podľa ktorého voľný trh a meranie všetkého cez peniaze nie sú cesta. V školstve, zdravotníctve, či sociálnych veciach hovorí o potrebe silnej ruky štátu.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!