Snaha o zametenie inkvizičných praktík Čurillovcov pretrváva
23 | 11 | 2023 I Dušan Janek

Kauza Čurillovci je pre väčšinu verejnosti stále hlavolamom. Na jednej strane sú ich podozrivé vypočúvacie metódy podložené zvukovými dôkazmi, na druhej strane prezumpcia neviny trvá. Tá je prejavom korektnosti prístupu prokuratúry i ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Ale skutočnej spravodlivosti treba dať zadosť. 

Čurillovci sa totiž dopúšťali pri vypočúvaní svedkov doslova zverstiev. Obete ich výčinov trpeli psychicky, fyzicky, padali rôzne vyhrážania, ba dokonca prišlo k hrdelným zločinom. Ich taktika, nie málo sa podobajúca na vypočúvanie polície v Spojených štátoch amerických, slávila podozrivé úspechy. Nátlakové sugestívne otázky aké položili napríklad pánovi Imreczemu, zmeny výpovedí po ich „dobrých radách“ neboli ničím neobvyklým a v takomto znení pokračovala ich bohorovná práca aj naďalej. Možno takto trpiacich ľudí obviňovať preto, že sa im Čurillovci vyhrážali likvidáciou ich majetku do tla, terorizovaním rodín, ohrozovaním ich kariéry? Citlivý človek určite pochopí ich konanie, hoci jeho dôsledky mali negatívny dopad na súkromie iných. Cieľom Čurillovcov bolo dosiahnuť na najvyššie pozície a zniesť zo sveta najmä bývalú opozíciu, predovšetkým stranu Smer – SD.

Obvinený vyšetrovateľ s kráľovským platom! Obyčajní policajti sú v šoku
Právnická kancelária Dentons sa „preslávila“ tým, že v nej pôsobili Daniel Lipšic – dnes špeciálny prokurátor a Peter Kubina. Obhajca tzv. kajúcnikov a tiež čurillovcov. Tí sú obvinení z manipulácií s trestnými konaniami, pri čom mohli využívať... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Kto teda bol skutočným Pilátom Ponským?

Čurillovci sa nezabudli očistiť svoje meno tým, že použili na krytie svojich praktík tzv. bieleho koňa. Vyšetrovateľ Štefan Mašin vydal formálne uznesenie o začatí trestného stíhania. To mu ale predhodili Čurillovci samotní, takže stačil iba Mašinov podpis a mohlo sa začať konať na základe absolútne vykonštruovaných a nepravdivých obvinení. Čurilla a Ďurka, skutoční tvorcovia uznesenia, si umyli ruky od krvi a ich úsilie bolo požehnané.

Za Čurillovcami stojí i prezidentka

Inkvizičné praktiky Čurillovcov neustále obhajujú najvyššie politické kruhy na Slovensku. Stojí za nimi dokonca hlava štátu, Zuzana Čaputová, trvajúca na tom, že ich prepustenie z väzby dokazuje ich nepošvrnenosť. A to je asi to, čo možno naozaj označiť ako odsúdeniahodné. Jednoducho, nie je prezumpcia neviny, ako prezumpcia neviny.

Môžu byť však nevinnými osoby, napádajúce Mgr. Dianu Santusovú, o ktorej s pobavením im vlastným hovorili, že ju „kopnú do p.“, čo je dôkazom nehanebnej vulgárnosti a absolútneho popierania prezumpcie neviny práve z ich strany? Čurillovci svoje argumenty opierajú o tvrdenia sanačnej operátorky, inak povedané upratovačky... Označujú ju za objektívnu osobu, pretože nepatrila do okruhu ich „kamarátov.“  Je toto relevantný corpus delicti ich nepoškvrniteľnosti?

Dobré skutky nikdy nezostanú nepotrestané

Diana Santusová sa snažila so svojim tímom Oblúk preveriť ich nekalé praktiky dopodrobna. Čurillovci sa však dozvedeli o jej konaní prostredníctvom úniku informácií. Následne si vytrpela svoje. Igor Matovič na ňu vypustil svojich psov a tí začali úradovať. Santusová si okamžite zakúsila pri vypočúvaniach trpkosť psychického zrútenia. Sympatická Diana Santusová po nich pôsobila strhane, jej pohľad bol takmer neprítomný. Čurillovci ju doslova pripravili o niekoľko rokov jej života.

Advokát Marek Para sa však postavil na jej stranu, pričom sa vyjadril, že “Diana Santusová je veľmi racionálny a poctivý človek, chce sa venovať plnohodnotne svojej práci a vyzerá to tak, že jej to aj bude umožnené. Je citlivý človek a vníma, do akej miery dokážu niektoré médiá kryť praktiky čurillovcov. Ktoré nie sú na hrane morálky, ale na hrane zákona. Ak budeme schvaľovať to, čoho sa čurillovci dopustili, potom sa pýtam, aký zmysel má existencia policajnej inšpekcie?dodal Marek Para.

KAUZA ČURILLOVCI: Progresívne médiá NEPOCHOPILI! Opäť žijú vo VIRTUÁLNEJ REALITE!
Fascinuje ma, ako si v kauze čurillovcov poniektoré médiá kreslia vlastnú virtuálnu realitu. Tvrdo manipulatívne. A nijako sa pritom nenechajú rušiť faktami. Skonštatoval to na sociálnej sieti politický komentátor Dag Daniš. Progresívne médiá opäť... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik