Smeráci dali arogantných progresívcov Z HRUŠKY DOLU! (VIDEO)
23 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Smer verzus PS! V utorkovej relácii  televízie TA3 Král na ťahu sa v súboji dvaja proti dvom stretli Marián Kéry a Ján Mažgút zo Smeru-SD a Tomáš Valášek a Zora Jaurová z PS. "Akoby boli odtrhnutí od reality! Len prázdna kritika, žiadne riešenia, ktoré by sledovali primárne slovenský záujem," ohodnotil vystúpenie progresívcov predseda zahraničného výboru NR SR za SMER-SSD Marián Kéry. Veď posúďte sami...

"Král na ťahu ponúkol zaujímavý duel SMER-SSD versus PS. S kolegom Jánom Mažgútom sme sa v ňom stretli s dvojicou z Progresívneho Slovenska Zorou Jaurovou a Tomášom Valáškom. A myslím, že sme sebavedomých progresívcov, obrazne povedané, dali z hrušky dolu," myslí si Kéry.

"K programovému vyhláseniu vlády nemali nič vážne. Len vajatali pri reakcii na môj vstup, že po schválení PVV, môžeme naplno pracovať v prospech ľudí. Aby si po 4 rokoch nášho vládnutia mohli ľudia na Slovensku povedať, že sa im žije lepšie, pokojnejšie a cítia sa bezpečnejšie,"

Odtrhnutý od reality

Kéry sa asi najviac vo svojich vstupoch, ako predseda Zahraničného výboru NR SR za SMER-SSD, venoval zahraničnej politike novej vlády. "Tomáš Valášek sa tu jasne ukázal, opäť raz, ako podporovateľ politiky NATO a USA, vyslovil sa za ďalšiu podporu vojny na Ukrajine. A takisto pri migrácii, akoby bol odtrhnutý od reality. Len prázdna kritika, žiadne riešenia, ktoré by sledovali primárne slovenský záujem," približuje progresívnu rétoriku.

"O tom, že politici PS napríklad v Bruseli presadzujú, skôr či neskôr, uznanie Kosova, ani nehovoriac. A zhnitou čerešničkou na torte je vyjadrenie Tomáša Valáška, že si vie predstaviť zrušenie práva veta v rozhodovaní Európskeho parlamentu!"

Koalícia OSLAVUJE, opozícia SOPTÍ
Schválenie programového vyhlásenia vlády (PVV) je prvým krokom k budovaniu silného a sociálne spravodlivého štátu. Vyhlásil to predseda Národnej rady (NR) SR a Hlasu-SD Peter Pellegrini po tom, ako poslanci vládny program odsúhlasili a vyslovili... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Takej politike je koniec

Podľa Kéryho musí byť slovenská zahraničná politika suverénna. "V minulosti sa nám častokrát zdalo, že s čím príde Európska komisia, bez ohľadu na to, či je to v súlade so slovenskými záujmami, sme sa za to v podstate poďakovali a vôbec sme si neotvorili ústa. Takej politike je koniec," prízvukuje Kéry.

Viac vo videu:

Chmelár vyzýva Valáška: Ospravedlňte sa!

Na vystúpení Tomáša Valáška si zgustol aj politický analytik Eduard Chmelár.

"V utorkovej diskusnej relácii na TA3 sa podpredseda Progresívneho Slovenska Tomáš Valášek oboril na Mariána Kéryho, že Smer šíri o ich predsedovi nepravdivé informácie, že podporil uznanie Kosova. Rozhorčil sa, že prvýkrát ho z toho obvinil minister zahraničných vecí Juraj Blanár, že nevie, kto im tieto podklady pripravil, ale ten človek sa vraj fakticky mýli, lebo on si to nechal vyhľadať a môže zopakovať, že „naši europoslanci si ctia pozíciu Slovenskej republiky, my sa v tejto veci zdržiavame, Progresívne Slovensko nepodporilo uznanie Kosova“ a vyzval poslanca Kéryho na ospravedlnenie," približuje Chmelár situáciu.

Ide o Správu o Kosove, ktorú prijal Európsky parlament 25. marca 2021.  "Za toto svinstvo hlasovali Michal Šimečka (Progresívne Slovensko - Renew), Michal Wiezik (Progresívne Slovensko - PPE), Vladimír Bilčík (Demokrati - PPE), Miriam Lexmann (KDH - PPE), Peter Pollák (OĽaNO - PPE), Eugen Jurzyca (SaS - ECR). Ich mená si môžete vyhľadať v tejto rozsiahlej zápisnici na strane 405: https://www.europarl.europa.eu/.../PV-9-2021-03-25-RCV_EN...," upozorňuje politológ.

Takže teraz vyzýva Chmelár Valáška, aby sa ospravedlnil.

Viac v článku:

Politológ VYCVIČIL progresívca: Valášek KLAME, alebo NEMÁ ANI ŠAJNU! OSPRAVEDLNÍ SA?
Buď je taký tupý, alebo zavádza! V utorkovej relácii televízie TA3 Král na ťahu sa v súboji dvaja proti dvom stretli Marián Kéry a Ján Mažgút zo Smeru-SD a Tomáš Valášek a Zora Jaurová z PS. A progresívci zjavne ťahali za kratší koniec. Dokonca... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik